BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer spareribs

 
 
 

De Buuk

Pitmaster
Berichten
783
Eindelijk een keer in de gelegenheid om spareribs te maken.
Avond van te voren in de rub gezet.

Bastard aan om 14:00, paar blokjes appelhout en gaan met die banaan, wat aardappels uit de oven en spinazi salade ernaast.

Gvd wat lekker zeg

IMG_5151.jpeg


IMG_5152.jpeg


IMG_5153.jpeg


IMG_5154.jpeg


IMG_5155.jpeg


IMG_5158.jpeg


IMG_5159.jpeg


IMG_5160.jpeg
 
Daar kan echt geen "sparerib lijn" tegenop...
 
Heeerlijk! Die zien er top uit.
Ik heb net een st Louis rack uit de vriezer gehaald voor zondag 🤩
 
Ziet er prima uit! 👌
Hier liggen voor morgen 2 stuks Iberico ribs klaar. Die doe ik alleen met peper en zout.

Kleine note: Ik zou wel de plastic dopjes van je Ikea-rekje afhalen want die zitten er zo te zien nog op ;) Heb dezelfde en werken prima verder.
 
Heerlijk Buuk 😋
Heb toevallig gisteren nog heerlijke ribs gehad van de Bbq.

Ik heb wel 1 vraag aan je?
Waarom zet je je spareribs een dag van te voren in de rub ? Ik zelf haal ze meestal 1 uur van te voren uit de koelkast, ontvlies ze en smeer er vervolgens wat mosterd op en rub ze dan. Scheelt weer plaats in de koeling en doet niks af aan de smaak van de sparerib als je die op de dag zelf rub 🤗
 
Heerlijk Buuk 😋
Heb toevallig gisteren nog heerlijke ribs gehad van de Bbq.

Ik heb wel 1 vraag aan je?
Waarom zet je je spareribs een dag van te voren in de rub ? Ik zelf haal ze meestal 1 uur van te voren uit de koelkast, ontvlies ze en smeer er vervolgens wat mosterd op en rub ze dan. Scheelt weer plaats in de koeling en doet niks af aan de smaak van de sparerib als je die op de dag zelf rub 🤗
Kan toch geen kwaad om de kruiden wat langer in te laten trekken?! Op de dag zelf ook prima, maar ik zie geen nadelen als je dat de dag ervoor doet.
 
Ik ben in de gelukkige situatie dat ik 3 koelkasten heb 😎💪🏻

En anders staan al die speciaaltjes zo alleen in de koelkast.

Ik heb s’avonds meer tijd dan overdag met 2 kleine guppen
 
Jij hoeft idd geen spareribs meer in een restaurant…
Lekker hoor!
Rub aanbrengen ofwel ruim van te voren, zodat het zout een zout/vocht balans met het vlees kan bewerkstelligen, of kort van te voren om enkel de buitenkant te kruiden.
Ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen, maar volgens mij is zout het enige van de hele rub welke daadwerkelijk verder het vlees intrekt.
 
Lekker hoor!

Nu ben je verpest voor het leven. 😋😋
 
Kan toch geen kwaad om de kruiden wat langer in te laten trekken?! Op de dag zelf ook prima, maar ik zie geen nadelen als je dat de dag ervoor doet.
Het kan zeker geen kwaad Lennart. Ik zelf doe het nooit.

Ik ben in de gelukkige situatie dat ik 3 koelkasten heb 😎💪🏻
3 ? 😅

En anders staan al die speciaaltjes zo alleen in de koelkast.
Daar kan ik me wel iets bij voorstellen! Das bij ons niet anders 🤣

Ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen, maar volgens mij is zout het enige van de hele rub welke daadwerkelijk verder het vlees intrekt.
Ik weet wel dat zout vocht onttrekt aan vlees. Dat heb ik zelf al als ik ze een uur in de rub zet.
 
Terug
Bovenaan Onderaan