Hallo, ik heb in mijn koelkast 2kg mooie buikspek in het vacuüm liggen. Deze heb ik daar begin december ingelegd om daar zo'n 4 weken later pancetta van te maken. De buikspek ligt dus in de kruiden en nitrietzout. Tegen de tijd dat ik de buikspek kon gaan verwerken ben ik ziek geworden, operatie en chemotherapie volgden. Inmiddels heb ik weer voldoende energie om af en toe wat dingen te doen en zo kwam ik de buikspek weer tegen in de koelkast. Hij zit nog perfect in het vacuüm en er zijn geen sporen van schimmel te zien maar de buikspek ligt dus al zo'n 5 maanden op mij te wachten.
Mijn vraag: zou ik nog wat met deze buikspek kunnen doen? Zo ja, wat zou ik er van kunnen maken?
Zou ik het bijvoorbeeld nog kunnen roken (koud/warm) of is het alleen nog geschikt om door de worst te draaien?
Heeft ontzouten nog zin? Hoe lang zou ik dit moeten ontzouten? Zou gewoon koken in water nog wat kunnen redden?
Of moet ik mijn verlies nemen en dit stuk gewoon weggooien?
Ben benieuwd hoe jullie hier over denken.
Mijn vraag: zou ik nog wat met deze buikspek kunnen doen? Zo ja, wat zou ik er van kunnen maken?
Zou ik het bijvoorbeeld nog kunnen roken (koud/warm) of is het alleen nog geschikt om door de worst te draaien?
Heeft ontzouten nog zin? Hoe lang zou ik dit moeten ontzouten? Zou gewoon koken in water nog wat kunnen redden?
Of moet ik mijn verlies nemen en dit stuk gewoon weggooien?
Ben benieuwd hoe jullie hier over denken.