BasBQ
Beef en Steak

Gerookte kipfilet

 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.708
Werd wel weer eens tijd om wat gerookte kip te maken corina had er al een paar keer om gevraagd 😬
Had gistèren pekel gemaakt met zout, bruine bastard suiker ,rozemarijn,thijm en gekneusde peperkorrels.
Vandaag de kipfilets erin voor een uur en gedroogd op een rooster in de koelkast .
Na het middageten de bbq aan en nadat hij rond de 105 graden was blokje appelhout erbij en de kipfilets erop.
Wachten tot kerntemperatuur van ongeveer 63 graden nog een 14 min wachten en dan eraf gehaald .
Rook al lekker effe wachten en toen 1 aangesneden heerlijk snap niet dat ik het al eerder gemaakt had .
Nou nu de foto’s nog

IMG_3319.jpeg


Kipfilet in de pekel
IMG_3320.jpeg


Deksel erop zodat de kipfilet helemaal in de pekel zit
IMG_3322.jpeg

Effe drogen
IMG_3323.jpeg

In de koelkast voor een tijdje
IMG_3324.jpeg

Op de bbq
IMG_3325.jpeg

En klaar
IMG_3326.jpeg

Lekkerrrrrr 😋
IMG_3327.jpeg

Effe afkoelen
IMG_3328.jpeg

En dan in vacuüm en in de vriezer hebben we weer een voorraadje
Bedankt voor het kijken
 
Heerlijk, dit blijft een van mijn favorieten om te maken. Elke maand zeker 2 kilo kipfilet op de bbq om te roken, waarna mijn leidinggevende lekker salade mee kan naar haar werk ;)
 
Dure hobby die zelf gemaakte gerookte kipfilet....
Vroeger aten ze het nooit en nu is telkens mijn vriezer leeg.....:mad:

Ziet er weer lekker uit!
 
Ik rook het ook graag zelf, heb alleen een keer een gesneden exemplaar mee naar het werk genomen.... daar heb ik uiteindelijk zelf niet al te veel van gegeten... en word regelmatig bij mn oor gepakt door een collega voor een nieuwe sessie. Telkens weer een straf om het te maken haha..
 
Terug
Bovenaan Onderaan