BasBQ
Beef en Steak

Shortribs voor maidenrun WSK

Reynald

Vuurmaker
Berichten
69
Hi allemaal,

De voorspelling was “droog” voor zondag, dus dat zou dan een prima moment zijn voor een eerste keer de WSK. Op t menu stonden shortribs: 2 slabs, dus 1x met koffierub, en 1x een “gewonere” rub, konden we meteen vergelijken…

De ribs VOOR de trim
IMG_0640.jpeg


De ribs NA de trim (niet te veel, hier houden we wel van vet)
IMG_0641.jpeg


En met de rub erop
IMG_0642.jpeg


Zoals te zien, de ene slab is een STUK dikker dan de andere, achja, dat “probleem” lossen we wel op tegen de tijd dat het echt een issue wordt…

Ondertussen de WSK gevuld met wat kolen en de ribs erop gezet. Temperatuur laten klimmen tot 130-140C: eenmaal op temp blijft hij SUPERconstant! Eigenlijk geen omkijken naar!

IMG_0645.jpeg


Na een uurtje of 2-2.5 (verrassend snel als je t mij vraagt…) zijn beide slabs rond de 70C, dus tijd om te wrappen met een beetje appelsap.

Een uurtje later is “de dunne” al op 95C, dus tijd om m eraf te halen, en dan komt de grootste uitdaging (ik weet al dat ik ga falen), namelijk geduldig wachten en laten rusten (en in de over op 70C om warm te houden tot vanavond…)
Een klein uurtje rusten later, TOCH maar ff een klein stukje proeven 🤪
IMG_0650.jpeg

IMG_0651.jpeg


IMG_0652.jpeg

Nee hoor was helemaal niet lekker 😜

Dan maar verder “geduldig” wachten tot “de dikke” aan zn goede kerntemp komt…

Dat is een kleine anderhalf uur later. Dan is t rond 15u. Dus ook deze in de over op “warmhoudtemperatuur”.

En dan is t tijd om aan te vallen… HEEEEERLIJK….

IMG_0653.jpeg


Yumyumyum 🤤🤤🤤🤤🤤

T vlees was wat droger dan gehoopt, lag meer aan t vlees dan aan de bereiding (al zeg ik t zelf… 😅)

Afgezien van t resultaat, ben ik vooral ook heel blij met mn WSK. Wat gaat die stabiel man! Met mn MT57 moest ik (waarschijnlijk omdat ik n prutser ben…. 🫣) continue pielen met schuifjes/luchttoevoer, maar met deze was t de temperatuur bereiken de schuifjes op de bovenkant een klein beetje dichter zetten, en dan blijft t prima! Continue 135-140C gehouden. Alleen was op een gegeven moment mn kool een beetje op, dus moest ik t hele rooster + deflector weghalen om t bij te vullen, maar zelfs daarna was t zo weer op (goede) temperatuur… blijblijblij
 
Laatst bewerkt:
zo dan.. dat is een dikke rook ring.(y)
shortribs zelden zovaak een succes als een misser gehad dan met shortribs.
hier komen ze alleen nog maar vande betere rassen, angus of simmenthaler, dat scheelt al een hoop
 
zo dan.. dat is een dikke rook ring.(y)
shortribs zelden zovaak een succes als een misser gehad dan met shortribs.
hier komen ze alleen nog maar vande betere rassen, angus of simmenthaler, dat scheelt al een hoop
Ja, t klopt wel dat je een “goed” ras moet hebben. Anders heb je zeker risicos op “te droog”
 
Zien er mooi uit! Had je nog iets van vloeistof erbij bij het inpakken? Beetje bruin bier pakt hier bij ons wel vaak goed uit en houdt het vlees wat sappiger.
Mooie run hoor!
 
Zien er mooi uit! Had je nog iets van vloeistof erbij bij het inpakken? Beetje bruin bier pakt hier bij ons wel vaak goed uit en houdt het vlees wat sappiger.
Mooie run hoor!
Bruin bier: goed idee... Ik had er appelsap bij gedaan
 
Woeiiiiii en ik heb er ook 1 in de vriezer😋
Als ie net zo word als de jouwe zit ik goed!
 
Oh wat is je WSK nog vies schoon!! maar met deze bereidingen ga je daar snel verandering in brengen denk ik!
Ik ga deze week een schoonbrand-sessie inlassen om die van mij weer een beetje toonbaar te maken.
Alvast veel plezier met de komende bereidingen, je gaat de Summit nog heel veel gebruiken kan ik je vertellen.
 
Oh wat is je WSK nog vies schoon!! maar met deze bereidingen ga je daar snel verandering in brengen denk ik!
Ik ga deze week een schoonbrand-sessie inlassen om die van mij weer een beetje toonbaar te maken.
Alvast veel plezier met de komende bereidingen, je gaat de Summit nog heel veel gebruiken kan ik je vertellen.

Tsja, dit is t resultaat na 1x gebruiken, dus je kunt idd wel raden wat er gaat gebeuren bij nog meer gebruik 😜
IMG_0656.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan