BasBQ
Beef en Steak

Italiaanse bavette rollade aan het spit

 
 

diesel4666

Stoker
Berichten
460
Laatst eens een rollade van bavette gemaakt. Stond al heel lang op mijn lijstje. Wat een spijt dat ik dit niet eerder gemaakt heb. Wat een smaakbommetje!

Ik had bij mijn slager een bavette gekocht van 2,6kg van Ierse Angus. In de verpakking een bavette van 1kg en één van 1,6kg. Die laatste maar in de diepvries voor de volgende keer.

Voor de ingrediënten heb ik me gebaseerd op meerdere recepten en dan zelf een samenstelling gekozen van: spinazie, prosciutto, tapenade van olijven en zongedroogde tomaten, pijnboompitten en geraspte provolone.
Eerst de bavette wat platgeslagen en aan de binnenkant gekruid met peper en zout. Dan al de ingrediënten erin, opgerold, opgebonden en aan het spit. Bbq aan, blokje fruithout erbij voor de rook. Opstoken tot een 180°C dometemperatuur.

Ondertussen een slaatje als voorgerecht en spaghetti gekookt en voorzien van pesto.

De rollade eraf gehaald bij een kerntemperatuur van ongeveer 55°C.
Wat een lekker mals vlees!!
En had ik al gezegd dat dit een smaakbommetje is?

Nog 2 schijven overschot de diepvries in. Ik denk dat ik deze binnenkort maar eens van een extra korstje ga voorzien op de speksteen. Kunnen we weeral uitkijken...

Hier een filmpje:
5581c013404305ba7b66245e43d5ca5b.jpg
3299fdeef68f29d890b1609e3d6e9e10.jpg
46b87e8cf1d7ba58f52b2c0197c6bae7.jpg
446dc1606df21b90b861bd805c190108.jpg
e882308927566f276f6b9920d9b3217c.jpg
08a0d8963936301a777309402cc69351.jpg
04679887c3a1c0285de5fb4d6ea09a6d.jpg
c7c9d303bc6a151bd0d2bb7c0e366f63.jpg
 
Laatst bewerkt:
Nu ik mijn eigen foto's terugzie, vraag ik me eigenlijk iets af...
Ik dacht dat bij rundvlees mogelijke bacteriën zich enkel aan de buitenkant van het stuk vlees kunnen bevinden. Vandaar dat de binnenkant nog rood mag zijn.
Maar bij zo een rollade heb je dan aan de binnenkant eigenlijk nog rood vlees dat van de buitenkant afkomstig is.
Kan dat geen problemen geven?
 
Ja, zo kan ik nog bereidingen opnoemen: tartaar, préparé, martino, ...

Ik heb ooit een extreem zware voedselvergiftiging gehad. Die zaken eet ik nu niet meer.

Maar mijn vraag gaat gewoon over de theorie erachter.
 
Als je voortaan wil dat er wordt voorgeproefd bij dergelijke bereide gerechten... >>> PM :)
Ziet er top uit zeg!
 
Terug
Bovenaan Onderaan