BasBQ
Beef en Steak

Eindelijk Rendang!!

 
 
 

Bart1978

Pitmaster
Berichten
716
Eindelijk gaat het vandaag gebeuren. Ik heb de tijd en spullen om mijn eerste rendang te maken. Voor het recept heb ik een aantal youtube filmpjes samen gevoegd tot mijn eigen versie.
Een boemboe gemaakt van gember, laos, kurkuma, kemiri, knoflook, sambal oelek, djinten en ketoembar. Daarna 5 uien grof gesneden en daarna de sukade in stukken gesneden. Alles klaargezet om straks in de (nieuwe) dutch oven te gaan maken.

Plan is om de mastertouch aan te steken om de uien aan te zetten en de boemboe te bakken. Als het tijd is om langzaam te gaan garen (4 uur is mijn richttijd) gaat de pan op de Summit die ik klaar zet op lage temperatuur.

Voor nu alvast de eerste foto's
fe536d5cae0cedf5c93db539541ff4c5.jpg

De prachtige sukade, wat een marmering!

a329bad091b84432563c27b8b9ea0f91.jpg

Sukade in blokken

10813e7bf966e91ff2edd355767c2f76.jpg

Boemboe klaar gemaakt

Inmiddels de bbqs aangestoken, even wachten tot de kolen goed branden en dan de summit naar 100-110 graden brengen en op de mastertouch beginnen met het aanzetten van de uien en boemboe

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
17efe7192d4d1acd30bb68d6d750b2b2.jpg


98ef4cbe3dd744ca5af960ad61eb59f3.jpg


Uitjes fruiten

5c4ce950b4ec806cf27552f1d78a1b63.jpg


Boemboe toevoegen met sereh en citroen bladeren. Even lekker aanbakken


2c07eea8fb38a6d0ac8cd0e29814d676.jpg


Santen, kokosmelk en palmsuiker toegevoegd.

Toen dat aan de kook kwam en de santen was opgelost het vlees erbij. Nu de pan (met deksel) naar de kamado verhuisd op 110 graden.

Elk half uur even voorzichtig roeren en kijken wanneer ik het deksel er af ga halen om in te laten koken. Ik wil eindigen met een "droge" rendang, zonder teveel saus er omheen.

Om de saus aan het eind in te dikken ook kokosrasp omgetoverd tot seroendeng.
edb22d707b49eede43d198651f8fb82d.jpg
17ddb0c477b86b7ae7c378cfa7857164.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ik ook. Dit gerecht staat al zo lang op mijn to-do-lijst! De afgelopen week heel veel filmpjes gekeken, Job van der Bijl, Nicky Toet en Megarasa waren de inspiratie voor "mijn" versie.
Morgen komt mijn Indische schoonvader proeven, dus het MOET goed gaan, maar daar heb ik alle vertrouwen in.

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Wat een prachtige stukjes vlees heb je daar Bart!

Veel plezier vandaag met het maken van de Rendang en het consumeren van dit lekkere gerecht strakjes 😋
 
Leuk, ik volg deze. Ga hem vandaag ook proberen
Ik ben heel benieuwd hoe jij het doet, komt er ook een verslag van??

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Wat een prachtige stukjes vlees heb je daar Bart!

Veel plezier vandaag met het maken van de Rendang en het consumeren van dit lekkere gerecht strakjes
Ja, ik ben er heel blij met het vlees. Ergens misschien zonde om er een stoofgerecht mee te maken. Maar ik heb nog 1.5 kilo in de vriezer liggen.

Ik hou er zelf erg van om goedkoop vlees lekker te maken ipv duur vlees mogelijk verpesten. Maar ik ben overgehaald door mijn vrouw en de verkoper om dit eens te proberen.

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Mooie stukjes vlees.
Als je ze van tevoren doet roken krijg je een intensere smaak.
Deksel kan je het beste gelijk eraf laten. Erop doen kan altijd nog.
4h is een mooie richtijd, maar hangt ook af avn je vlees.
 
Mooie stukjes vlees.
Als je ze van tevoren doet roken krijg je een intensere smaak.
Deksel kan je het beste gelijk eraf laten. Erop doen kan altijd nog.
4h is een mooie richtijd, maar hangt ook af avn je vlees.
Ja, daar hou ik al rekening mee. Op tijd beginnen. Inmiddels is het deksel er af, en ga ik de temperatuur wat hoger brengen. Zat rond de 100, nu meer naar de 110 om wat meer in te koken.
Vlees roken heb ik niet gedaan aangezien elk recept wat ik heb gezien het vlees rauw in de pan doet. Wellicht volgende keer

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Heb jij ook veel vocht in de pan? Wellicht dat door het deksel er af het meer verdampt.

2263A2D2-4F93-4092-909A-75117316ABC8.jpeg
 
Het is langzaam aan het inkoken.
Maar inderdaad nog veel vocht. Geef het tijd. Het beste ingrediënt voor rendang
22b0498c0983b7082d00eed882a3d281.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Inmiddels temperatuur op 130 gezet. Ik heb het gevoel dat ik op 150 uit ga komen straks.

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Gent
Dome / meter op rooster niveau. De temperatuur in de pan zal nooit boven de 100 graden komen.

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Stom natuurlijk 😂 mijn dome staat continue op 150
 
Maar wat belangrijker is: wat een heerlijke geur komt er uit de kamado!!!

Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Gent
Het vet is al lekker boven gekomen, geur is niet normaal! Nog een half uurtje en dan de seroendeng er door
fb5d7341b8bec925e07c682e471607ed.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
En het eindresultaat.
Conclusie: voor iemand die nog nooit heeft gekookt met 75% van de ingrediënten en überhaupt nog nooit iets echt Indisch heeft gemaakt goed gelukt.
Volgende keer een hogere temperatuur van de bbq aanhouden en gelijk zonder deksel om beter in te koken.
En volgende keer kiezen tussen kokosmelk of santen, maar niet beide.
Op dit moment staat de pan weer op het vuur om verder te reduceren. Zo hoop ik de smaak nog intenser te maken.
a18a3ccf4c8984ffb5d24b076b29677c.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
 
Schuif maar eens een bakje door. Ziet er lekker uit.
Volgende keer weet je waar de verfijning te halen is.
 
Terug
Bovenaan Onderaan