BasBQ
Beef en Steak

Kale spareribs

 

Fumo

Tondelzoeker
Berichten
23
Hoi allen.

Laatst bij meatonline 10kg "dikbevleesde'" spareribs besteld die allemaal tot op het bot afgesneden waren. Nu heb ik uiteindelijk het geld teruggekregen. Maar zit nu nog met deze kale ribben. Wat zou ik er nog mee kunnen doen? Ze waren in eerste instantie voor de verkoop bedoeld in mijn restaurant.

bvd
 
Oei hier ben ik ook benieuwd naar, lijkt wel een koksschool vraag!
Ik zou het zachtjes aanzetten ( 90 graden ) op indirect rooster met groenten en dan een fond van maken.
Gr john
 
De bestelling hiervoor zaten 15 mooie spareribs. Die waren mooi bevleesd.

Maar nu zaten er bijna 30 in met nagenoeg geen vlees
20231229_201932.jpg
20231229_201952.jpg
 
Die zijn idd niet dik bevleesd.

Geen idee wat je er nog mee kunt doen. Botjes eruit en stoofpotje?
 
Heb ze inmiddels gesneden in losse ribbetjes. Gemarineerde. En straks maar roken. Soort snackje van maken😉
 
Voor een volgende keer misschien?
Zulke dunne ribben lenen zich goed om sous vide te garen met eventueel wat extra vet. Hierdoor drogen ze niet uit en blijft het kleine beetje vlees smaakvol.
Uur of 3-4 op 74°C met rub oid.
Erna uit de zak halen, kwartiertje laten drogen en kort af grillen en lakken. Zo heb ik het in het verleden wel gedaan als ik dunnetjes tegen kwam.
 
Uitsnijden en ribfingers van maken, ook al zijn die wat dun. Wellicht voor de verrassing nog een krokant jasje er overheen en in de frituur om het wat extra's mee te geven ;)
 
Allemaal goede ideeën zie ik wel😅 bedankt

Ben een deel aan het roken, deel aan het stoven nu.
 
Terug
Bovenaan Onderaan