BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Stofken

  1. S

    Tips gezocht voor Christmas Ham

    Hoi, Dit jaar wil ik een hammetje grillen als Kerstdiner. Mijn beenhouwer raadt me aan om sowieso achterham te nemen, maar die zijn 8 tot 12 kilo :D Enkel het nootstukje daarvan zou ongeveer 1,5kg wegen en is meer geschikt voor ons gezin. Hij gaart de hammen vacuum op 72 graden om ze daarna te...
  2. S

    Low&Slow en High&Fast in 1 grillbeurt

    Gaat het varkenskroontje na 1u op 100gr een kleurtje hebben of moet die ook nog even mee met de zalm op hoog vuur voor een korstje?
  3. S

    Low&Slow en High&Fast in 1 grillbeurt

    Bedankt voor de tips!
  4. S

    Low&Slow en High&Fast in 1 grillbeurt

    Hallo, Deze avond heeft mijn vrouw 2 verschillende dingen op het menu gezet. Enerzijds zalmfilet op cederplankje en daarnaast ook varkenskroontje. De varkenskroon zou 1 uurtje op 100 graden moeten garen tot 65 graden, maar de zalm ongeveer een kwartiertje op 175 graden tot 50 graden. Hoe krijg...
  5. S

    Tagliata - advies gevraagd.

    Heheh, neen hoor, naaldje stond heeeelemaal naar rechts 😁
  6. S

    Tagliata - advies gevraagd.

    Deze keer helaas geen foto's. We hadden feest en het was hier nogal druk. Vlees was een dunne lende, 1cm dik. Misschien gewoon te dun ? Als ik foto's online zie, is dat vlees precies allemaal dikker. Thermometer van de KJ is gecallibreerd. Vlees zag grijs met lichtbruine grill marks 😭
  7. S

    Zalm op ceder plank. Not impressed.

    Meer naar rechts of meer naar achter?
  8. S

    Tagliata - advies gevraagd.

    Direct boven de kolen. Geen deflector ertussen. Onderste niveau bij KJ is wel iets hoger dan de halve maan deflector, 5cm hoger of zo. Langs de ene kant zou ik denken, nog meer kolen, maar de KJ zat al tegen de 400 graden. Hoewel dat misschien algemene warmte is en ik meer stralingswarmte...
  9. S

    Tagliata - advies gevraagd.

    KJ heeft maar 2 niveaus, lag op onderste. Helaas geen foto, we hadden bezoek en 't was nogal hektisch 😁
  10. S

    Tagliata - advies gevraagd.

    Ik heb gisteren tagliata proberen maken op de Kamado Joe Classic 2. Recent een zak Marabu gekocht, mooie grote stukken! Gaan loeihard. Dus 2 schuiven laten open staan, thermometer gaf 420 graden aan. Vlees ingesmeerd met grof zout en rijstolie. Vlees kort gegrild aan beide kanten maar niets van...
  11. S

    Zalm op ceder plank. Not impressed.

    Ondertussen KJ thermometer gecallibreerd. Zat er maar 10 graden naast, netjes. Nogmaals zalm op de plankjes geprobeerd. Ik heb het plankje van vorige keer gerecycleerd en droog gebruikt. Rookte veel beter! Zalm had nu echt een rooksmaak.
  12. S

    Zalm op ceder plank. Not impressed.

    Dankjewel. Eerst thermometer van KJ eens calibreren. Dan eerstvolgende keer, plankje 1 uur weken en net boven de kolen. Als het dan nog niet rookt, keer nadien droog plankje erop. Ik heb toch steeds indirecte zone voor als de boel vlam zou vatten :) Als het dan nog niet rookt, plankje IN de...
  13. S

    Zalm op ceder plank. Not impressed.

    Ik heb nog een paar zakjes Jack Daniels snippers, ik zal volgende zalm zo eens roken. Doe je die er droog of nat op?
  14. S

    Zalm op ceder plank. Not impressed.

    Geen rook gezien of, euh, geroken 😜 Als Meater juist was (en KJ thermometer dus dringend gecalibreerd moet worden) was de temp idd te laag + afstand tot kolen te groot. Ik probeer jouw methode ook wel eens.
  15. S

    Zalm op ceder plank. Not impressed.

    Thx. Was zeker wel lekker en niet te gaar (50 graden is wel het maximum, volgende keer +/- 48 proberen). Zout met wilde look (Nicolas Vahé) erover.
Terug
Bovenaan Onderaan