Beef en Steak

Recente inhoud door stijntje113

  1. S

    Bbq Tangen

    zo'n super simpele tang. De simpelste/goedkoopste. Meen ong 4 euro bij de sligro.
  2. S

    Vlees webshop

    Ik ben wel tevreden over Inamood. Niet alles is mijn smaak maar door de aanbiedingen zijn sommige stukken goed te betalen. Niet al het vlees is fanatstisch. Het lijkt wel vaker dezelfde merken/kwekers te zijn als de Makro.
  3. S

    Jouw vaste rub of glaze?

    Ik heb eigenlijk altijd een pot eigen standaard rub staan. Zout: 20 gram Peper 18 Paprika 18 Mosterd 13 Knoflook 5. Het zout gehalte is relatief laag zodat je bij bv spareribs of pork belly burned ends relatief veel kruiden kan gebruiken en dat het toch niet te zout is. Ik weeg mijn mixen...
  4. S

    ribeye koud roken

    Ik weet dat ik ooit in duitsland een koud gerookte Ribeye heb gekocht. (rauw) Dus die zal koud (wellicht gekoeld) gerookt zijn.
  5. S

    Hoe lang rookt bij jullie de CSG

    Ik heb ook die van Weber en ben ook verbaasd geweest over hoe lang hij het deed. Maar het ligt voornamelijk aan de mot. Ik heb namelijk ook wel eens gehad dat hij relatief snel op was. (tijden weet ik niet precies)
  6. S

    Hele succade op kamdo

    Leuk om een keer een andere bereiding met een bekend stuk te zien!
  7. S

    Brisket

    Ik heb ook zeer wisselende ervaringen met brisket. (ook bij BBQ restaurants) Van vies draadjes vlees met heel veel saus tot echt verrukkelijk. Thuis weet ik nu wel ong wat ik moet doen. Dat begint idd met goed, graangevoerd vlees kopen. Dus niet bij de lokale slager of een stuk brisket...
  8. S

    Vlees webshop

    Zoals alles de afgelopen jaren, is ook het vlees vrij duur geworden. " vroeger" bestelde ik vaker op Lejean.nl Deze heeft echt goede kwaliteit, en op black friday is het nog te betalen maar ik vind ze erg duur geworden. Nu bestel ik vaker op Inamood. Ze hebben iedere week andere aanbiedingen en...
  9. S

    Goeie prijs voor vlees?

    Ja, eens. Erg duur voor soepvlees. En het lijkt er ook niet op dat het erg dooraderd is? Locale boeren vragen voor bv entrecote etc wel redelijke prijzen (iets duurder maar dat mag) maar bij dit soort vlees heb ik idd soms het gevoel dat ze de plank mis slaan. Je proeft er door het lange garen...
  10. S

    Keuzes, keuzes, keuzes

    Het grote nadeel van een kamado tov een Weber (naar mijn mening) is dat je niet heel snel tussen direct & indirect kan wisselen. Bij Weber werk je vaak met een koude en warme zone. Ik heb de Weber Summit en vind hem echt super. Enige nadeel is de druippan. Die kan vies worden en dan krijg je...
  11. S

    Short Ribs missen smaak

    Niet al het vet er af snijden aan de bovenkant. Wel proberen een dun laagje over te laten.
  12. S

    Low en slow opstarten in kettle bbq.

    Geen weber briketten kopen. Die stinken echt. Koop kokos briketten
  13. S

    Help! Welk stuk rund is dit??

    Ja, zoiets denk ik ook. Bavette of skirt. Als je het uitklapt kun je het beter zien. Ik denk dat het wel goed is gezien de hoeveelheid vet. Niet te veel er af snijden alleen als het te dik is.
  14. S

    Varkenssteak

    Gewoon en kotelet? Die uit de supermarkt smaken niet echt maar als je bij een goede slager een bot dikke kotelet, (kunnen wij met 2-3 man van eten) en dan ook een mooie speklaag hebt, dat is echt heerlijk. Maar dat is niet vergelijkbaar met die super dunne lapjes uit de supermarkt
  15. S

    Welk zout?

    Nee, dat doe ik niet.. Heb ooit op amazing ribs gelezen dat dat heel weinig toegevoegde waarde had. Ik vind het zelf erg veel geklooi en weinig voordelen.
Terug
Bovenaan Onderaan