BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door stijntje113

  1. S

    Keuzes, keuzes, keuzes

    Het grote nadeel van een kamado tov een Weber (naar mijn mening) is dat je niet heel snel tussen direct & indirect kan wisselen. Bij Weber werk je vaak met een koude en warme zone. Ik heb de Weber Summit en vind hem echt super. Enige nadeel is de druippan. Die kan vies worden en dan krijg je...
  2. S

    Short Ribs missen smaak

    Niet al het vet er af snijden aan de bovenkant. Wel proberen een dun laagje over te laten.
  3. S

    Low en slow opstarten in kettle bbq.

    Geen weber briketten kopen. Die stinken echt. Koop kokos briketten
  4. S

    Help! Welk stuk rund is dit??

    Ja, zoiets denk ik ook. Bavette of skirt. Als je het uitklapt kun je het beter zien. Ik denk dat het wel goed is gezien de hoeveelheid vet. Niet te veel er af snijden alleen als het te dik is.
  5. S

    Varkenssteak

    Gewoon en kotelet? Die uit de supermarkt smaken niet echt maar als je bij een goede slager een bot dikke kotelet, (kunnen wij met 2-3 man van eten) en dan ook een mooie speklaag hebt, dat is echt heerlijk. Maar dat is niet vergelijkbaar met die super dunne lapjes uit de supermarkt
  6. S

    Welk zout?

    Nee, dat doe ik niet.. Heb ooit op amazing ribs gelezen dat dat heel weinig toegevoegde waarde had. Ik vind het zelf erg veel geklooi en weinig voordelen.
  7. S

    Welk zout?

    Ik heb ook een peugeot (geen idee welke) maar met grof zout werkt hij idd niet top. Ik heb qua rub een standaard recept welke voor bv spare ribs of burned ends goed werkt. (relatief veel rub op weinig vlees, dus zout % is relatief laag) maar als ik bv pp maak dan doe ik extra zout er bij omdat...
  8. S

    Besluiteloos

    Waarom doelbewust Primo Oval XL? Omdat ik dezelfde BBQ setting die ik in de Weberketel gebruikte ook in de Kamado wilde. De split grill methode. Primo is de enige Kamado waar je een zuivere split grill methode kunt doen, onder het indirecte gedeelte liggen dus GEEN gloeiende kolen, en dat was...
  9. S

    Besluiteloos

    Weber summit charcoal (Kamado) Die kan eigenlijk alles wat een kaamde kan en je hebt toch een groot rooster om gewoon te grillen
  10. S

    Weber summit charcoal grill

    Ja, door de meerprijs ben ik ook zonder tafel gegaan. Ik heb hem in de seizoensuitverkoop gekocht. Scheelde 30%. (maar ben je nu wat laat voor) Nu staat er een Weber Performance nasst voor de tafel :)
  11. S

    Weber summit charcoal grill

    Echt een top ding.. Ik had (en heb nog) een 57 etc maar dit is echt een topper. De 57er is goed stabiel te houden maar deze al helemaal. Hij is ook echt groot in vergelijking met andere kamaso's en je hebt ook veel effectieve ruimte. Snel grillen is prima maar door de grootte kun je ook erna...
  12. S

    Summit Kamado Serie Weber

    Ik heb hem ook en ben er heel tevreden mee. Het grote verschil met andere kamaso's vind ik dat bij de weber het direct grillen echt ook makkelijk gaat. En dat doe ik persoonlijk vaker. Je kunt dan sneller switchen tussen direct grillen en nog even na laten garen. (bv steak of kip oid)
  13. S

    Vraag: Porchetta na 5 uur zwoerd nog vet!?

    Ziet er lekker uit! Waar heb je dat rekje met schaaltje er onder gekocht?
  14. S

    Eten bij Pendergast

    Over smaak valt niet te twisten.. Maar de PP ziet er wel beetje vaag uit. Brisket "fout" snijden is wel apart. Maar ik heb in de US vaker BBQ gegeten en daar waren restaurants met hele goede recensies die erg tegen vielen maar ook andere weer super goed. De ene dag is de andere niet denk ik...
  15. S

    Procureur van april 22

    Ja, zeker geen probleem.. Heb vaker vlees lang in de vriezer en ik let persoonlijk niet zo op datums.
Terug
Bovenaan Onderaan