BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door pepijn

  1. P

    Dry Aged Wagyu Uruguay Bovenbil BMS 6/7

  2. P

    Zelf aan de slag met Dry-agen

    Kijk dat ziet er weer mooi uit, een tip voor de volgende keer: Als je het vlees eerst in steaks verdeeld en daarna trimt verlies je minder vlees. Daarnaast is het voor de volle dry-aging smaak van belang dat je niet te veel weg snijd. Desalniettemin wens ik je alvast smakelijk eten!
  3. P

    Zelf aan de slag met Dry-agen

    Ik ben benieuwd, in weze kan er weinig aan mis behalve dat er bacteri?n in de zak zijn gekomen bij aanvang maar dat ruik je echt. Hoe zijn de condities nageleefd? 1 tot 4 graden en dagelijks openen van de koeling? Het dry aging proces zelf is niet te be?nvloeden. Verzonden vanaf mijn iPhone...
  4. P

    Rioplatence Dry Aged Ribeye (21 dagen)

    Het stukje op de film is inderdaad medium gebakken, de eters vonden dat het lekkerste, mijn steak ging medium rare. Het vlees kostte me ongeveer 20 euro per kg, de zakken 17,95 per 4 stuks Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  5. P

    Rioplatence Dry Aged Ribeye (21 dagen)

    Ik zie dat de linkjes naar YouTube niet helemaal goed zijn gegaan, ik zal zometeen eea aanpassen. Ik koop mijn zakken bij drya.nl dit membraan wordt ook in de VS gebruikt onder de naam Umaidry en dat werkt keer op keer perfect Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  6. P

    Zelf aan de slag met Dry-agen

    Dan is het goed [emoji106] We adviseren vaak trouwens om een eerste keer niet te lang te agen, zo kan je wennen aan de smaak. Wat is je planning? Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  7. P

    Zelf aan de slag met Dry-agen

    De groene gloed (her)ken ik niet, maar ik heb al diverse kleuren gezien die gewoon goed waren dus daar zou ik me niet druk om maken. Kun je iets specifieker zijn over de lucht? Is het een rotte lucht, of meer boterachtig? Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  8. P

    Zelf aan de slag met Dry-agen

    @stijn We zijn aan het kijken wat een leuke insteek is om het bbqgenootschap te betrekken hierbij dus.. to be continued :)
  9. P

    Zelf aan de slag met Dry-agen

    Een weekje verder......de echte "vuur" rode fase heb ik gemist. Het vlees begint nu wel donder te verkleuren en het vet begint hard te worden. Er zijn wat lucht packs te zien. Denk wel dat het goed gaat, of denken jullie anders? @denman Ziet er perfect uit, het membraan is mooi aan het...
  10. P

    Zelf aan de slag met Dry-agen

    De actie is verlengd dus de afbeelding wordt nog vervangen. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  11. P

    Zelf aan de slag met Dry-agen

    Ja de instructie is nu nog summier, we zijn bezig om uitgebreide instructie filmpjes (a la umai dry) te gaan maken maar dat heeft wel wat voeten in de aarde. Ja en mijn posts zijn het leukste aan bezig zijn met dit product; het zelf dry agen. Drya is dan ook geboren uit een gedeeld enthousiasme...
  12. P

    Zelf aan de slag met Dry-agen

    Hier moet ik je even corrigeren  :-O Het stripje is er voor om te zorgen dat je met een kamerloze vacuummachine (zoals de Solis, en de meeste consumenten machines) de gladde zakken kan vacumeren. Vacuummachines waarbij het vlees niet in de machine ligt hebben eigenlijk een reli?f nodig om te...
  13. P

    28 dagen dryaged Black Angus Entrecote

    Ja ik heb eerst de buitenste korst op de korte kanten er af gesneden om vervolgens de steaks te snijden. Hierna verwijder ik de rest van de korst pas, dit doe ik omdat je dan goed kan zien dat je niet te veel wegsnijd, hier zit erg veel smaak in dus dat zou zonde zijn.
Terug
Bovenaan Onderaan