BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door nono

  1. N

    Vis indrogen

    Achteraf gezien zijn 5 zijdes wel wat veel voor een experiment. De volgende keer doe ik er zeker wat minder. Uiteraard heb ik me wel een beetje ingelezen, maar er is niet echt veel over te vinden. Het idee was een beetje om eens te kijken hoe mensen vroeger, dus zonder koelkast, de winter...
  2. N

    Vis indrogen

    Ik heb wat zalmzijdes gerookt en die wil ik bij wijze van experiment laten indrogen. Ze zijn gepekeld met zout en suiker, 50 uur gerookt, en hangen nu bij 3°C in de koelkast. Voor mij is dit nieuw, ik heb nog niet eerder wat laten drogen, ook geen vlees en heb dus geen idee of dit goed gaat en...
  3. N

    Opzoek naar betere (lekkerder) rook

    Ik vind het intrigerend hoe er overal op de wereld weer op een andere manier gerookt wordt. 1 van die manieren die is in een nogal tochtige schuur waar men wel tot een week rookt, een soort combi van drogen en roken om te conserveren. Deze zalm is al best wel stevig te noemen. En het is leuk om...
  4. N

    Opzoek naar betere (lekkerder) rook

    Ik ben nog lang niet helemaal klaar er mee, maar kon het niet laten deze week alvast een kleine test te doen. Deze zalm is 50 uur gerookt, met een dunne rook. En de smaak is er behoorlijk op vooruit gegaan. Maarten
  5. N

    Opzoek naar betere (lekkerder) rook

    Ik ga proberen het e.e.a. automatisch te doen. Zowiezo de as verwijdering, maar hopelijk ook de ontsteking. Zodat het mogelijk wordt om na de droogtijd, het hout te ontsteken en vervolgens een vooraf ingestelde tijd te roken. Dus wat spullen besteld in China. Deze week zijn de laatste...
  6. N

    Pellet BBQ

    Ik installeer zelf pellets ketels en kwam er net achter ze tegenwoordig in Denemarken ook pelletbbq`s maken. https://nbe-global.com/en/rtb-grill/ Ik heb er zelf niet zo veel mee, maar wil het toch even delen. Maarten
  7. N

    Opzoek naar betere (lekkerder) rook

    Ik zag hem al voorbij komen in je 3 soorten spek topic, maar dacht eigenlijk dat dat met een aquariumpompje was? Ben overigens ook benieuwd naar die ervaring, qua smaak, teervorming en brandtijd? Dit weekend heb ik zalm koudgerookt, dat ging redelijk. Smaak is super, ruikt haast naar vers...
  8. N

    Spek in 3 soorten smaken.

    Hahaha, moeilijke h?? Wachten. Zou ik ook niet kunnen, ziet er heerlijk uit!!
  9. N

    Spek in 3 soorten smaken.

    Goed bezig, ziet er heerlijk uit. Ik ben blij met je uitgebreide beschrijving van de bereiding. Er lagen al plannen om ook zoiets binnenkort je gaan doen, in iedergeval voor het weer te warm gaat worden. Ben benieuwd naar het eindresultaat. Maarten
  10. N

    Opzoek naar betere (lekkerder) rook

    Waar ik eerst nog enige hoop op een "quick fix" had, lijkt het nu meer meer een project te worden. Ik heb een klein kacheltje aangeschaft om verder te experimenteren. Het moet toch een beetje veilig zijn omdat hij binnen staat. Kacheltje Sinds de vorige post staat er de rookgenerator dag en...
  11. N

    Hallo

    Dank, voor het zeer warme welkom op dit forum allemaal. Tjaa, dat visserlatijn  :blush: MMAAAAAARRRR, gelukkig hebben we de foto`s nog.  :) Ik heb zelf nooit vanaf de Pier gevist, en sta voornamelijk op de kop van het Zuider-havenhoofd. Deze onsmakelijke foto is de opbrengst van 1 nachtje...
  12. N

    Hallo

  13. N

    Opzoek naar betere (lekkerder) rook

    Ja goeie vraag. Het is al weer een tijdje geleden dat ik dat heb geprobeerd, volgens mij was de rookopbrengst wat aan de magere kant, en de bedrijfszekerheid was een probleem. Lastig brandend te houden. Heb jij daar wel succes mee? en wat is de gebruikte mot? Ik heb vandaag dit nog wel weer...
  14. N

    Opzoek naar betere (lekkerder) rook

    Vanmorgen eens een proefopstelling in de rookkast gemaakt met een aluminiumbuis ?80mm en daaronder een gloeispiraaltje van 250W. Gevuld met beuken snippers en wat grove eikenmot. Na een minuut of 2 begint dat te roken, mooie blauwe rook met en fijne rooklucht. Ruikt nu al beter als wat ik had...
  15. N

    Opzoek naar betere (lekkerder) rook

    Bedankt voor de snelle reactie. Het verversen van de lucht in de kast gebeurd geforceerd, en is doormiddel van een klep onder in de kast goed te regelen. Ik verdenk vooral de CSG zelf, en vermoed dat een gedeelte van de rookgassen in de CSG condenseren, wat de rooksmaak niet ten goede komt. Het...
Terug
Bovenaan Onderaan