BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door nielss055

 1. nielss055

  Margrietschijven universeel ?

  Je hebt een PB.
 2. nielss055

  Margrietschijven universeel ?

  Voor een Big Green egg of Kamado Joe?
 3. nielss055

  Luchtdicht maken WSM

  Het probleem zal denk ik ook niet zijn dat het vlees niet genoeg rook krijgt. Feit is dat hoe luchtdichter het apparaat is, hoe beter hij te regelen is. In de ideale situatie zal de rook enkel ontsnappen via de daarvoor bestemde bovenste luchtschuif.
 4. nielss055

  Luchtdicht maken WSM

  Langs het deurtje kan je toch ook gewoon vilt plakken? Dan is die ook perfect afgedicht. Zij bijvoorbeeld hier: Ik weet dat Harry Soo van Slap Yo Daddy dit ook bij zijn WSM's heeft gedaan die altijd gebruikt werden voor wedstrijden. Goedkoop en effectief.
 5. nielss055

  Primo Grill Oval Junior fire crate (houtskool rooster)

  Graag gedaan en veel plezier ermee!
 6. nielss055

  Salitos Kamado

  Inderdaad om scheuren te voorkomen. Better safe than sorry. Heb het vilt op voorhand maar vervangen voor Nomex. Dat zwarte vilt is bagger en pluist als de ziekte. Nu een hele nette kamado voor een scherpe prijs.
 7. nielss055

  Salitos Kamado

  Ik heb die van de monolith junior. Past perfect.
 8. nielss055

  Primo Grill Oval Junior fire crate (houtskool rooster)

  Ik had het rooster er lekker uitgehaald en een Kick Ash Basket aangeschaft. Heeft nog meer voordelen, zoals een betere luchtstroom en makkelijk uitkloppen van de kolenmand. https://www.kickashbasket.com/Oval-Junior-Kick-Ash-Basket_p_68.html Hier staat ie niet op voorraad, maar als je de...
 9. nielss055

  Charcoal basket KJ2

  Zo leg je de stenen erop. Dus gewoon op de haken van de basket. Dan kan je ervoor kiezen om een lekbak op de stenen te zetten, of je pakt het accesoirerek op de onderste verdieping en zet hem daarop. Dan je rooster op de bovenste verdieping en dan zie ik geen probleem. Wellicht begrijp ik jou...
 10. nielss055

  Charcoal basket KJ2

  Ik heb dezelfde voor mijn Classic 2 en ik heb de stenen op die pootjes liggen waarmee de basket aan de elevator hangt. Ligt die inderdaad wat hoger, maar nog meer dan zat ruimte voor een grote lekbak. Dit is wel bij gebruik van de bovenste roosterpunten. Als je de roosters op het onderste...
 11. nielss055

  Salitos Kamado

  Ik hem hem staan. Leuk ding, mooi vormgegeven ook. Firebox wel uit een deel en zonder sleuf. Sleuf er zelf meteen ingeslepen. Goede koop voor de prijs.
 12. nielss055

  Salitos Kamado

  Beetje laat, maar morgen wordt deze voor mij opgehaald in Dortmund. Op het Duitse forum zag ik inderdaad dat alles van de Monolith Junior past.
 13. nielss055

  Margrietschijven universeel ?

  Die van de BGE past niet, die heeft een kleinere diameter. De Kamado Joe topvent past wel, die heb ik er bij mijn broertje ook opgezet: Let wel dat er dan iets dikker vilt in moet, maar dat kan sowieso geen kwaad, want het standaard zwarte vilt is waardeloos. De Smokeware Chimney Cap voor de...
 14. nielss055

  Ash Tray

  Ik ben er ook erg tevreden over inderdaad.
 15. nielss055

  Ash Tray

  Deze lijkt me ook het overwegen waard: https://kamadogrills.nl/product/ash-collector/ Mocht die passen dan zie ik enkel voordelen waar de andere modellen ook nadelen hebben. Mocht ie niet passen dan kan je gewoon gratis retourneren.
Bovenaan Onderaan