Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Ik heb twee kleine blokjes eikenhout gebruikt. Weet nooit zo goed hoe je dat moet doseren qua smaak, maar in dit geval was het perfect.
De knoflook en uien karameliseren helemaal in de kolen en geven vooral een zoete smaak af. Het scherpe is er helemaal van af.
De Weber gisteravond in de brand gestoken voor wat een van mijn favorieten is op de barbecue: gerookte tomatensoep.
1 kilo tomaten (ik had een mix van zoete trostomaten en romatomaten)
2 uien
1 bol knoflook
1 groente bouillonblokje
Italiaanse kruiden
Zwarte peper
0,5 liter water
Ik houd ervan...
Het standaard worstje van de barbecue kan met de juiste saus op een broodje best lekker zijn, maar ik wilde er een keer iets meer van maken. Geïnspireerd door Matt Pittman van MeatChurch heb ik een roomkaasvulling bedacht en deze op de Weber gebakken.
Ingrediënten:
4 braadworstjes
1 pakje...
De tuin bij mijn nieuwe huis is helaas nog niet klaar en daarom was de start van het barbecue-seizoen ietwat uitgesteld. Nu kon ik het toch niet laten. Loopplank over het zand naar de WSM. Een beetje improviseren, maar wel met een lekker resultaat. Voor een zitting met vrienden op vrijdag heb ik...
Het vlees kwam van Beef & Steak, waar ik qua vlees nog nooit een misser gehad heb. Dus vandaar dat ik meer dacht dat het mijn eigen fout was.
Misschien dat ik het over een tijdje nog eens een kans ga geven, maar voorlopig laat ik lamsvlees in deze vorm even rusten. Een lamsrack zoals je zegt is...
Het vlees was bij de start van het projectje zeker goed, de geur werd minder prettig toen het een dag in de marinade gezeten had. Of het een lam was zoals @Zzzjon opperde, ik denk het wel. Het vlees kwam van B&S, daar heb ik nog nooit een teleurstelling gehad.
Dit is zeker een waardevolle les...
In de jaren dat ik het hoofdgerecht voor het kerstdiner verzorgd heb, leidde dat eigenlijk nooit tot een teleurstelling. Eens moest de eerste keer zijn en dit jaar was het helaas zover. Meestal test ik mijn recepten voordat ik ze familie of vrienden voorschotel, maar deze keer had ik daar geen...
Qua bijgerechten vind ik gevulde paprika of gevulde champignon altijd een geslaagd bijgerecht, dit is ook prima te maken op de BBQ en er zijn talloze varianten wat je er qua vulling in kunt stoppen. Gemarineerde courgette (met bijv. chimichurri) of gegrilde tomaten vind ik persoonlijk heerlijk...
Eindelijk mijn nieuwe hangrek voor de WSM in gebruik genomen voor een kleine sessie kipfilet roken. Volgende week een grote batch voor vrienden en familie maken.
Het eindresultaat, lang niet verkeerd. Het dunne stuk gebruikt voor burnt ends. Best smaakvol, soms iets te droog. Het dikkere stuk in plakjes gesneden en dat smaakte heel aardig. Het ging er bij de gasten in ieder geval goed in!
Haha! Dat opeten gaat zeker lukken, maar vind 750 gram niet heel gangbaar voor brisket. Vandaar dat ik mij verwonderde over die porties.
Bark viel inderdaad niets tegen, ben heel benieuwd.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.