Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Eerlijk gezegd geen idee... heb het nooit eerder gezien. Ik denk aangezien de hele voorzijde open blijft en ik hoop met het rookkanaal ook wel wat trek te creëeren dat het voldoende is.
Grill getegeld en stenen vloer gemetseld. Nu hopen dat alles goed blijft zitten en de rest van het werkblad tegelen...
Hittebestendige mortel en tegellijm gebruikt. Alles dan nog voegen met hittebestendige voeg en dan rustig laten uitharden...
Helaas niet veel tijd gehad om aan de keuken te werken de laatste tijd maar eindelijk weer wat verder gekomen.
Meeste stucwerk is af en heb een rookkap kunnen vinden. Ook heb ik de stenen en tegels binnen. De stenen voor het grill/braai/parrilla deel op maat geslepen en morgen metselen.
Voor...
Een beetje vooruitgang....helaas niet erg veel tijd gehad dus probeer met een uurtje hier en daar iig wat verder te komen.
De eerste ervaring opgedaan met stucen, en het gat voor de spoelbak gemaakt. Wil nu verder met stucen en de bodem van de grill/braai met vuurvaste stenen bedenken.
Dan...
Wat vooruitgang...
Heb alles in de voorstrijk en ben begonnen met het aanbrengen van stucprofiel.
Helaas was de spoelbak die ik had gehaald iets te groot dus moet nog even een nieuwe vinden, en dan de zij en achterwanden van het grill deel toevoegen met vuurvaste mortel of lijm.
Daarna...
Bedankt voor je reactie.
Ik denk dat ik de zij- en achterwand van cellenbeton ga opmetselen en dan idd de buitenkant te stucen. Kwam ook de hittebestendig stuc tegen wat voor kachels en pizzaovens etc kan worden gebruikt...zou dan wel goed moeten komen denk ik maar zelf ook geen ervaring mee...
Zou een trekkap oid voldoende kunnen zijn? Of anders mechanische kap (op het dak)? Dan zit er zo te zien toch voldoende afstand tussen en zal de temperatuur ok zijn....zeker als het voor rookgas geschikt is? Ben benieuwd!
Nog idd wat zaken uit te zoeken, maar de rookkap komt over het grill deel en wordt zoals het voorbeeld onder mijn andere bericht. Deze zal ik op maat (moeten) laten malen dus wel prijzig, maar zoals je al aangaf moet er wel een goede kap onder de overkapping komen.
Dit is het begin van de buitenkeuken.
Nog wat zaken om uit te zoeken maar kan hier hopelijk in de komende weken mee verder.
https://www.bbqgenootschap.nl/threads/buitenkeuken-van-cellenbeton-met-argentijnse-grill-braai.36638/
Hallo allemaal,
Ben nieuw hier en hoop dat er wat tips zijn om te helpen met het bouwen van mijn buitenkeuken. Ik heb de basis gebouwd van cellenbeton (foto) en wil een braai/Argentijnse grill hier aan toevoegen zoals in de onderste foto.
Ben benieuwd of iemand tips heeft voor dit deel. Ik wil...
Ben nieuw hier. Hou van koken, bbqen, fire cooking.... heb een WSM, plancha, Glowen pizza oven en bezig met bouwen van buitenkeuken met braai/Argentijnse grill
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.