BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Jelke

  1. J

    Stel me voor

    #Sjaak, dergelijke briketten heb ik ook nog niet eerder geprobeerd. heb simpele kussentjes. laat ff weten als je ze gebruikt heb. ben wel benieuwd naar je ervaring ermee
  2. J

    Stel me voor

    Welkom Sjaak!! Mischien dat de kokos briket juist wel een stabiele kwaliteit geeft en makkelijker is om op te bbqen. Ik gebruik alleen maar kokos briketten als ik een briket gebruik. Je had ze vroeger van flamy. Waren 4-kante kokos briketten. Super stabiel, goed te temperen en behoorlijk heet...
  3. J

    Gezocht, Nitrietzout 6%, wie kan helpen

    Update* Vanmiddag mn bestelling binnen gekregen. 1kilo nitrietzout 6,25% totale kosten kwamen met verzenden en inklaren op een schofterige €42,-uit. Dat heb ik de vrouw maar ff niet verteld🙈 Maar ik kan eindelijk gaan experimenteren met droge worsten en mijn rookworsten wat veiliger maken. Riba...
  4. J

    Even Voorstellen,

    Thanx allen
  5. J

    Spareribs 3-2-1

    Waarom iets uitsluiten als je t kan combineren.😁. De route er naartoe boeit me niet, wel te resultaat op mijn bordje😎. Maar ik begrijp de hint ik zal het SV niet meer openlijk aanhangen. Daarbij ben ik ook gek op bbqen. Heb mn verzameling Webers vandaag met een mooie gebruikte 67 uitgebreid🤭
  6. J

    Gezocht, Nitrietzout 6%, wie kan helpen

    Zojuist een bestelling gedaan. Nu maar duimen dat alles zonder problemen aankomt. Super bedankt voor de link. Gekke is wel dat ik deze webshop niet zelf kan vinden via google🤔. Ik heb deze nooit in mn zoekresultaten gehad
  7. J

    Bavette, (cheat) spare ribs en bloemkool

    Ziet er goed uit. Bloemkool op deze manier kende ik nog niet. Nu heb ik veel "wat de vier niet kent reet ie niet" leden in mn gezin. Maar vind t zeker de.moeite waard een keer te proberen. Thanx voor t idee
  8. J

    Meat Fan

    Leuk project. Ik volg het met interesse. Toevallig al vorderingen verder gemaakt? Ik heb in het verleden zelf een. Pid controller in elkaar geflanst. Gewoon een simpel ding. Werkte wel in test fase maar op.de.een of andere manier nooit mee verder gegaan en afgebouwd🙈
  9. J

    Gezocht, Nitrietzout 6%, wie kan helpen

    Beste Riba, Hoe werkt dat met een remailer? Heb je meer info voor mij? Alvast bedankt
  10. J

    Gezocht, Nitrietzout 6%, wie kan helpen

    Ik heb een mail gestuurd dus hoop dat dit wat oplevert waar ik mee kan werken.
  11. J

    Even Voorstellen,

    Thanx Rimconator
  12. J

    Gezocht, Nitrietzout 6%, wie kan helpen

    Idd Frits dat is het doel!! Mijn doel is niet om te experimenteren maar om een voedselveilige rookworst te maken, en in de toekomst droge worsten. Als ik aan de gevraagde 6% kan komen kan ik hiermee veilige worsten maken met vervanging van het natrium deel (lees, net zo veel zout alleen dan...
  13. J

    Gezocht, Nitrietzout 6%, wie kan helpen

    Beste Ewald, Verse worst maak ik idd zonder nitriet. De Rookworst die ik maak worden rond de 70°C gerookt. De botulinum zal bij deze temperatuur inactief of zelfs gedood zijn. Mij gaat het om de sporen. Alsmede ook om salmonella. De Rookworst wordt voor het roken gedroogd bij "hoge" temperatuur...
  14. J

    Spareribs 3-2-1

    Je kan, als je de beschikking hebt over een sous vide apparaat, deze altijd sous vide voorgaren. voordeel rub/smaken trekken er goed in. Geen omkijken naar. super makkelijk super mals. en luistert niet nou qua tijd. Nadeel, ze zien er niet uit als ze uit de zak komen. ff kwartiertje laten drogen...
Terug
Bovenaan Onderaan