Beef en Steak

Recente inhoud door IvdB

  1. I

    Messenset

    Bedankt voor alle reactie. Het lijkt er dus op dat deze set niet ‘origineel’ is. Denk dat ik dan toch maar eens een overweging moet maken om een paar goede losse messen te kopen die je veel gebruikt. Hebben jullie hiervoor nog suggesties?
  2. I

    Messenset

    Goedemorgen, Aankoopadvies gevraagd. Ik zit er sterk aan te denken om deze messenset te gaan kopen. https://www.kookgigant.nl/products/damascus-print-9-delige-messenset Iemand ervaringen mee? Eventuele andere tips en aanbevelingen zijn ook altijd welkom. Alvast bedankt
  3. I

    Kipsaté grillworst & Kip grillworst met kaas

    Gister weer eens even wat worstjes gedraaid. Grillworst van kippendijen met saté en kaas. Dat wordt weer smullen!
  4. I

    [Video] Jalapeño (varkens)Grillworst met kaas

    Dank voor de terugkoppeling. Zal zeer binnenkort eens langs de slager en het uiteraard uitproberen.
  5. I

    [Video] Jalapeño (varkens)Grillworst met kaas

    Zit daar een groot verschil in met buikspek? Is het rugspek vetter of magerder?
  6. I

    [Video] Jalapeño (varkens)Grillworst met kaas

    Goedenavond, ziet er top uit. Zou je de kinnebakspek ook kunnen vervangen door speklap of buikspek?
  7. I

    Reverse flow bouwverslag

    Super gaaf ding! Goed gelukt! Heb je ook iets van maatvoering of misschien een tekening beschikbaar?
  8. I

    Spareribs 3-2-1 bereiden en vacumeren

    Afgelopen zaterdag ongeveer 10 kilo spareribs volgens een variant van de 3-2-1 methode bereidt. Ze hebben zo’n 2 uurtjes liggen roken en daarna 2,5 in de folie samen met wat roomboter, bruine basterd suiker en een scheutje appelsap met als resultaat dat je de botten zo uit het vlees kan trekken...
  9. I

    Spareribs 3-2-1 bereiden en vacumeren

    Bedankt voor alle reacties. Ik ga morgen het allemaal eens uittesten. Zodra ik wat testresultaten heb dan laat ik dat weten
  10. I

    Spareribs 3-2-1 bereiden en vacumeren

    Bedankt voor de reactie. Dus volledig bereiden en dan vacumeren. Maakt het ook nog uit hoe snel en tot welke temperatuur de spareribs worden afgekoeld voordat ze in de vacuumzak gaan? En voor de sous vide bereiden; heb je daar een speciaal apparaat voor aan gekocht of doe je dat anders?
  11. I

    Spareribs 3-2-1 bereiden en vacumeren

    Hallo, Heeft iemand ook ervaring met het bereiden van spareribs volgens de bekende 3-2-1 methode om ze vervolgens te gaan vacumeren en in te vriezen? Ik zit een beetje te twijfelen wat het beste is. Situatie 1: Spareribs compleet bereiden volgens de 3-2-1 methode, vacumeren en invriezen...
  12. I

    Droog opslaan van houtskool

    ik heb zelf ook wel eens gezien om een opslagbox aan te schaffen. Maar meestal zijn die in maten in liters. Iemand enig idee hoeveel liter een zak met 10kg Dammers Houtskool is?
  13. I

    Advies gevraagd spareribs 3-2-1 methode

    Klinkt goed. En dan dverder gewoon de temperatuur van rond de 110 graden van het recept aanhouden? En hoe bewaar je de spareribs dan? Afgedekt in een schaal in de koeling? En heb je ook ervaring met eventueel de 1e fase (roken ) en de 2e fase (folie) op aparte dagen? Zou je ze dan ook alvast...
  14. I

    Advies gevraagd spareribs 3-2-1 methode

    Het moet sowieso in 2 of meerder sessies. Maar om wat tijdwinst te pakken zat ik er aan te denken om de rookfase een dag eerder te doen omdat ik de laatste paar keer de ribben heb bereid met 2 uurtjes roken en een kleine 3 uur in de folie en de laatste fase waarbij de glaze op de ribben wordt...
  15. I

    Advies gevraagd spareribs 3-2-1 methode

    Het laatste uurtje zou je inderdaad iets kunnen inkorten of zelf geheel kunnen laten vervallen. Ook zou de rookfase iets ingekort kunnen worden maar dat is ook een beetje afhankelijk hoe dik de ribben zijn. Ik moet voor komend weekend rond de 20 ribben bereiden. Omdat ik er ongeveer 12 tegelijk...
Terug
Bovenaan Onderaan