BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Ikbat

  1. Ikbat

    Stel je BBQ Team voor!

    sta te springen, dit jaar in Dongen gaan we voor de eerste kcbs punten van ons team! en ondertussen nog lekker door blijven oefenen wat een straf. Wordt een groot feest!!!
  2. Ikbat

    Lekker eten met vrienden.

    Het was heerlijk, wij hebben echt genoten! De spek (mijn favo vlees) was echt geweldig goed, lekkere kruiden en top mals! En de geflambeerde ananas (of was het nu ennenes) een heerlijk toetje! Zit nog steeds te vol maar kijk uit naar de volgende bbq date!!
  3. Ikbat

    Bavette rollade van steak?

    Kan altijd, maar je kunt hem natuurlijk ook wat portioneren. Als je toevallig iemand kent met een hanos pas, daar heb ik gistere nog mooie grain fed Bavette gehaald voor nog geen €16.- pkg in de aanbieding. Ga toevallig vandaag ook een bavette rolade maken 😂
  4. Ikbat

    Welke offset smoker

    kunnen binnen het forum wel een offset hoekje maken ;) Ik ben voor hahaha
  5. Ikbat

    Welke offset smoker

    Dat is makkelijk, het is ja en ja ;) In het gaat gedeelte gooi ik wel eens kolen om te grillen, of hout en een pizza oven erop. En op de vuurrode kun je Idd echt een pan zetten om op te warmen
  6. Ikbat

    Welke offset smoker

    Voor dat geld wil ik wel rijden, hier in eindhoven en omgeving krijg ik het voor dat geld niet meer misschien gevonden
  7. Ikbat

    Welke offset smoker

    Dit is de start (was toen ik m net had dus niet alleen eiken) hiermee begin je het opwarmen en een basis te vormen. In de praktijk gooi je dan iedere 20 min er 1 of 2 blokken bij. Wil je het warmer nog wat blokken meer, wil je het minder warm dan wat langere tijd tussen het opgooien. Het is echt...
  8. Ikbat

    Welke offset smoker

    Dit is het mooiste van een offset
  9. Ikbat

    Welke offset smoker

    Een offset gaat eigelijk niet met kolen. Je gaat hem wel een wat warm krijgen maar niet voldoende normaal of je moet op heel veel kolen gaan werken. Ik gooi er wel eens kolen in, maar dan is dat in de rook kamer om te grillen. Das niet het offset werk. Voor low and slow wil ik wel eens beginnen...
  10. Ikbat

    Vive le France: Flambadou

    Wij doen net of het militaire training is met rookbommen hier 😂😂😂😂
  11. Ikbat

    Welke offset smoker

    als je het goed doet heb je ook “clean smoke” ofwel bijna geen rook te zien, alleen de hitte zie je er uit komen. Dat is optimaal
  12. Ikbat

    Welke offset smoker

    Vandaar dat ik het aangeef, om met een offset lekker te werken ben je met hout aan het stoken, natuurlijk een kleinere verbruikt ook wat minder maar voor de goede smaak moet je de vlammen aan houden. Je werkt met een continu vuur en maakt zo een soort van hete luchtoven met veel houtsmaak
  13. Ikbat

    Welke offset smoker

    Dat ik niet anders meer wil, is hier ook. Hij gaat zeker niet weg. Maar wanneer je kijkt naar de kosten, dan is een kamado een slimmere keus wil ik zeggen. Helemaal een beetje een grote vreet hout (1m3 eiken a €330.- net weer laten komen en hoop er de zomer mee te redden) oké hij is wel flink...
  14. Ikbat

    Welke offset smoker

    Een offset is wel een prijzige hobby als ik eerlijk ben. Niet alleen in aanschaf maar ook in gebruik (vergelijk een offset tov een weber als een chevy tov een panda) Ik vind die van nette lette zeker wel heel mooi. En mooie dikte met 8mm...
  15. Ikbat

    Vive le France: Flambadou

    Tnx, dat gaan we zeker oefenen. Het rood heet is geen probleem, had m al een 15/20 minuten in het vuur liggen. Alleen nu het ontsteken dan nog hahaha
Terug
Bovenaan Onderaan