Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Gewonnen bij 2 sixpacks Leffe!
Ik liep op een zondag in de supermarkt met nog wat last van het bier van de vorige avond. Dus mijn vrouw ziet dat ding staan en stelt voor daar aan mee te doen. Maar ik wilde zelf eigenlijk helemaal niks met bier te maken hebben op dat moment dus van mij hoefde...
Klopt. Ik heb hem nu 1,5-2-0,5 gedaan. De eerste fase dus heel veel korter, de tweede fase relatief lang aangehouden en ook met cola zodat hij lekker zacht wordt.
Structuur was voor mij veel beter dan de eerste keer nu.
Ik had foto’s gemaakt, maar als je dan je telefoon op de grond flikkert heb je dan geen foto’s meer. Nou ja, toch even een terugkoppeling; nu waren ze heerlijk! Tijdens inpakken klontje boter en wat cola er op, en dan afgelakt met wat bbq saus. Nu waren ze met deze rub wat pittiger dan de vorige...
Vandaag gaat hij er weer voor!
Aanpassingen op het vorige recept;
- de tijd eerste fase wordt veel korter, ik ga voor 1,5-2-0,5 (tijdens inpakfase gluur ik tussendoor even)
- tijdens inpakfase beetje cola er op zodat het hopelijk iets zachter wordt
- andere rub, ik heb nu dit gebruikt;
1,5...
Ja precies. Zo’n kleur had ik verwacht te krijgen. Die had ik in jouw filmpje ook gezien. Maar werd een stuk donkerder. Komt dus denk ik vooral door hogere temp door kleinere dome en dunnere ribs.
Ik heb er nog genoeg in de vriezer dus zodra ik weer terug ben uit Italië probeer ik weer een keer.
Hm interessant. Ik zag inderdaad in een filmpje van jou (denk ik, er zijn vast niet veel noskossen in BBQ land) een hele andere kleur van de ribs. Maar dat kan natuurlijk ook goed van de suiker komen.
Ik blijf maar een beetje proberen denk ik en ondertussen onderga ik mijn lot met het opeten...
Ja precies. Volgende keer wat korter doen en temp ietsje lager aanhouden. En ik wil dan eigenlijk tegelijkertijd ook andere kruiden proberen voor de afwisseling, icm met misschien wat cola ofzo tijdens de inpakfase.
We blijven net zolang proberen totdat ik denk het onder de knie te hebben. :LOL:
Een workshop? Júllie zijn mijn workshop! [emoji6] ik durf me met mijn huidige skills niet op workshops te vertonen [emoji38]
Maar euh, kerntemperatuur? Tijdens welke fase meet je die dan? Alleen bij laatste fase?
Nu gemeten op het rooster met een INKBIRD temperatuur controller. Is ietsje lager dan de dome thermometer. Ik heb hem nooit geijkt ofzo trouwens. Kan wel misschien
Nee kan niet lager, dat komt door de plate setter dat hij zo hoog uit komt. Maar ik kan de temperatuur wel bijstellen natuurlijk; nu moest ik 105-120 graden en ik hield 112 aan. Maar kan natuurlijk ook 105 aanhouden
Ja, dat zou goed kunnen; geen idee eigenlijk.. de temperatuur is gemeten op het rooster, maar bovenin de done zal hij wel iets heter zijn inderdaad. Misschien wel een idee om in een kleinere bbq voor low&slow een iets lagere temp aan te houden?
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.