Beef en Steak

Recente inhoud door EelcoL

  1. EelcoL

    WGA gietijzeren rooster

    Kijk ook hier even: https://www.bbqgenootschap.nl/threads/weber-go-anywhere-mods.37045/post-522653 Laatst ook al een item over gehad :)
  2. EelcoL

    Weber Go Anywhere mods

    Hier ook vorige week onderdelen besteld bij S.W. Zeer goede kwaliteit service en materiaal. Vooral de luchtschuiven en RVS rooster zijn een aanwinst!
  3. EelcoL

    The basterd of green egg

    Ik heb alles wel beetje bekeken en ik begreep dat de Kamado Joe vooral om innovatie bekend stond, maar dat de prijs ook wel weer significant hoger was dan voor de Bastard. Maar als ik me goed herinner ging mijn keuze al redelijk snel tussen de BGE en Bastard. Dus ik ben zeker geen KJ expert :)
  4. EelcoL

    The basterd of green egg

    Ik stond een jaar geleden voor dezelfde keuze (ook met dezelfde korting). Veel rondgekeken en met mensen gesproken. Wat mij is bijgebleven is dat de BGE vooral "legendarische" service en garantie heeft en dat die bij Bastard op papier goed en lang is, maar je hoort soms andere verhalen. Echter...
  5. EelcoL

    Koud gerookte rookworst

    Wilde al een tijdje koud roken proberen en dit leek me een mooie gelegenheid. De rooksmaak was zeer en prettig aanwezig, maar ik ben wel benieuwd hoe de garing is bij warm roken inderdaad. Heb het al voor de volgende keer op het TO DO lijstje staan :)
  6. EelcoL

    Koud gerookte rookworst

    Ja, qua temperatuur leek het me niet nodig, maar heb wel ijswater toegevoegd. Ik moet nog even door de "trouble shooting" sectie van het boek lopen ;) qua binding heb ik een pre-made rookworst kruidenmix gebruikt (die dus ook bindmiddel bevat).
  7. EelcoL

    Koud gerookte rookworst

    Van het weekend voor het eerst rookworst gemaakt. Ik heb buikspek (1100 gram) en varkensbil (900 gram) gebruikt en dit twee keer door de gehaktmolen gehaald waarbij de tweede keer met de kleinste schijf. De consistentie was goed en de temperatuur bleef laag. Vervolgens zes mooie worsten gemaakt...
  8. EelcoL

    Zalm warm roken op een zonnige herfstdag

    Vandaag vijf moten zalm warm gerookt op de kamado. De moten eerst nat gepekeld en daarna twee gekruid met peper en drie met gedroogde dille en furikake. Kamado opgestookd naar 80 graden en elzenhout gebruikt voor het roken. Ik heb de moten gegaard naar een kerntemperatuur van 55 graden (hou zelf...
  9. EelcoL

    Eerste keer beercan chicken

    Thanks! Helemaal mee eens. Ik heb de temperatuur dus niet gemeten. Met andere gerechten wel gedaan maar nu op tijd en kleur. volgende keer ga ik ook zeker bij de kip meten.
  10. EelcoL

    Eerste keer beercan chicken

    Thanks! De aardappels en groenten waren heel goed!
  11. EelcoL

    Eerste keer beercan chicken

    Vrijdag voor het eerst een beercan chicken gemaakt. Ik heb toch maar direct een "chicken sitter" aangeschaft want dat leek me handig en dan kon ik wat groente en aardappels erbij doen. De rub die ik gebruikte was naar recept van Smokey Goodness. Ik heb hem eraf gehaald toen ik op basis van de...
  12. EelcoL

    Eerste keer pulled pork

    Vrijdag eerste keer pulled pork gemaakt! Mooi stuk procureur van 2.5 kg besteld bij de online slager en uiteindelijk heeft hij zo’n 9 uur op de BBQ gelegen. De dry rub en saus naar recept van Smokey Goodness. Ik heb het vlees uiteindelijk wel naar een kern temperatuur van zo’n 94 graden...
  13. EelcoL

    Chipotle honey chicken kebab

    Mooi! Deze ligt toevallig ook te marineren in mijn koelkast voor vanavond :cool:
  14. EelcoL

    Eerste keer spare ribs op Bastard VX Large

    Thanks! En zeker rub, lakken en tussentijds sprayen met een azijn/appelsap/whiskey mix. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  15. EelcoL

    Eerste keer spare ribs op Bastard VX Large

    Eerste keer spare ribs gemaakt naar recept van Smokey Goodness. Was zeer geslaagd! Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Terug
Bovenaan Onderaan