Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Ik heb alles wel beetje bekeken en ik begreep dat de Kamado Joe vooral om innovatie bekend stond, maar dat de prijs ook wel weer significant hoger was dan voor de Bastard. Maar als ik me goed herinner ging mijn keuze al redelijk snel tussen de BGE en Bastard. Dus ik ben zeker geen KJ expert :)
Ik stond een jaar geleden voor dezelfde keuze (ook met dezelfde korting). Veel rondgekeken en met mensen gesproken. Wat mij is bijgebleven is dat de BGE vooral "legendarische" service en garantie heeft en dat die bij Bastard op papier goed en lang is, maar je hoort soms andere verhalen. Echter...
Wilde al een tijdje koud roken proberen en dit leek me een mooie gelegenheid. De rooksmaak was zeer en prettig aanwezig, maar ik ben wel benieuwd hoe de garing is bij warm roken inderdaad. Heb het al voor de volgende keer op het TO DO lijstje staan :)
Ja, qua temperatuur leek het me niet nodig, maar heb wel ijswater toegevoegd. Ik moet nog even door de "trouble shooting" sectie van het boek lopen ;) qua binding heb ik een pre-made rookworst kruidenmix gebruikt (die dus ook bindmiddel bevat).
Van het weekend voor het eerst rookworst gemaakt. Ik heb buikspek (1100 gram) en varkensbil (900 gram) gebruikt en dit twee keer door de gehaktmolen gehaald waarbij de tweede keer met de kleinste schijf. De consistentie was goed en de temperatuur bleef laag. Vervolgens zes mooie worsten gemaakt...
Vandaag vijf moten zalm warm gerookt op de kamado. De moten eerst nat gepekeld en daarna twee gekruid met peper en drie met gedroogde dille en furikake. Kamado opgestookd naar 80 graden en elzenhout gebruikt voor het roken. Ik heb de moten gegaard naar een kerntemperatuur van 55 graden (hou zelf...
Thanks! Helemaal mee eens. Ik heb de temperatuur dus niet gemeten. Met andere gerechten wel gedaan maar nu op tijd en kleur. volgende keer ga ik ook zeker bij de kip meten.
Vrijdag voor het eerst een beercan chicken gemaakt. Ik heb toch maar direct een "chicken sitter" aangeschaft want dat leek me handig en dan kon ik wat groente en aardappels erbij doen. De rub die ik gebruikte was naar recept van Smokey Goodness. Ik heb hem eraf gehaald toen ik op basis van de...
Vrijdag eerste keer pulled pork gemaakt! Mooi stuk procureur van 2.5 kg besteld bij de online slager en uiteindelijk heeft hij zo’n 9 uur op de BBQ gelegen. De dry rub en saus naar recept van Smokey Goodness. Ik heb het vlees uiteindelijk wel naar een kern temperatuur van zo’n 94 graden...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.