Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Ik las dat Aaron Franklin zijn short ribs eigenlijk nooit inpakt tijdens de Cook, dus vond ik dat wel een leuk experiment.
Ter gelegenheid van de verjaardag van mijn vrouw hadden we afgelopen vrijdag wat eters, dus een goede aanleiding om de short ribs die ik al een poosje in de vriezer had...
Vind ik moeilijk aan te geven waar dat aan ligt, maar mijn vermoeden is dat het vlees zelf wellicht niet veel vetmarmering had? Weet je welk ras het betrof? Ik gebruik het liefst Angus grain fed, omdat dat heel erg veel intramusculair vet bevat. Dat kan dan eigenlijk niet mis gaan. Ik heb...
Phoe, die ziet er fantastisch uit hoor! 2 uur en 30 minuten? Da's langer dan ik zou verwachten bij die temperatuur. In de oven op 175 graden was mijn appeltaart na 75 mi uren echt wel gaar. Is die langere baktijd puur vanwege de bereiding zonder luchtcirculatie oid? Ik heb nog nooit taart...
Vorige week heb ik me maar eens aan de beer Can Chicken gewaagd. Het was lekker hoor, maar om eerlijk te zijn vind ik gevlinderde kip malser en lekkerder. Kan aan mij liggen uiteraard, maar op deze manier was de gaarheid niet zo regelmatig.
Zoals je kan zien is de kip ook een keer omgekukeld😊...
Laatst kwam ik dit stukje vlees tegen toen ik naar een Picanha recept zocht. Gelijk maar besteld, want de prijs is heel vriendelijk vergeleken met andere delen, dus ik was benieuwd naar de smaak en malsheid.
Ik kocht een 800 grams exemplaar, grain-fed, Uruguay Angus.
Ik hou van een simpele...
M'n houtskool was op, en Amazon levert pas morgen... Maar gelukkig kwam ik toevallig langs de Welkoop, waar de houtskool in de aanbieding is. Maar meteen 2 zakken white Quebracho meegenomen.
Er stond Chili con Carne op het menu, en ik dacht dat het een leuke manier was om de nieuwe kolen eens...
Ik ben niet zo van het documenteren van mijn leven in het algemeen, en datgene wat ik eet in het bijzonder, maar ik blijk nu toch drie foto's te hebben gemaakt van de pulled pork gisteren :)
Het was maar een stuk van 1,2kg, dus ik was een beetje bezorgd dat dit iets te klein zou zijn voor een...
Klopt inderdaad, die vergelijking is niet echt wetenschappelijk nee :)
Wat ik doe is een klein blokje hout in het kolenbed, en eventueel extra in de aslade. Ik zorg dat ik de kolen goed opstook voordat ik de deflectors dicht leg, zodat er snel gloeiende as in de lade valt. Ik neem dus wel...
Ja dat doe ik inderdaad. Kleine blokjes of chips. Ik vind dit makkelijker dan rookhout in het kolenbed. Ook kan je tijdens de sessie rookhout op die manier toevoegen, of andere zaken, zoals kruiden als aroma.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.