Beef en Steak

Recente inhoud door diesel4666

  1. diesel4666

    Buldak, Koreaanse Fire Chicken

    Wat een plaatje!! [emoji108]
  2. diesel4666

    Pulled chicken recept.

    Ik vraag me eigenlijk af waarom zoveel van de online recepten van pulled chicken in de Dutch oven gemaakt worden. [emoji848] Pulled pork mengen we toch ook gewoon achteraf met de saus. Is het gewoon één iemand die zijn recept zo gemaakt heeft en de rest kopieert die methode? Of zit er toch een...
  3. diesel4666

    Second life Kamado

    Prachtig!!!
  4. diesel4666

    De jacht op de perfecte cederzalm

    Ik heb intussen al ontelbare keren zalm bereid op een ceder rookplankje. Het begon allemaal met kleine hapjes: zalm met five spice, mosterd, bruine suiker, en als finishing touch wat wasabimayo en lente-ui. (Met dank aan Noskos en het forum – jullie weten wie jullie zijn!) Wanneer de zalm deel...
  5. diesel4666

    Kies hier de winnaar van de fotowedstrijd - oktober 2025!

    Proficiat @Iss ! Ik was 100% overtuigd dat rdj zou winnen met zijn fotogenieke bereiding. Zo zie je maar... Eens nadenken wat we met het nieuwe thema kunnen verzinnen...
  6. diesel4666

    Smash burgers op de ofyr

    De foto van het eindresultaat wordt hier wel vaker vergeten... [emoji854]
  7. diesel4666

    Bacon Brisket - Haat of Liefde?

    Ik snap de haat-liefde verhouding echt. Voor mij moet buikspek uit 2/3 tot 3/4 vlees bestaan. Dan vind ik het fantastisch lekker. Helaas is de verhouding vaak omgekeerd en voelt het voor mij ook als een mondvol blubber. Om deze reden nog nooit buikspek klaargemaakt.
  8. diesel4666

    Dunne of dikke short-ribs

    Voor low&slow lijkt het mij logisch om voor dikke te gaan. Belangrijker is het intramusculair vet. Dat heb je echt nodig voor low&slow. Dat is afhankelijk van het ras en ook de voeding. Graangevoerd heeft meer vet dan grasgevoerd.
  9. diesel4666

    Smash burgers op de ofyr

    Aan ons vakantiehuisje stond een ofyr (kloon). Nooit eerder mee gewerkt. Voor een groep van 20 man maar gekozen voor iets simpels: smash burgers. Verbeterpuntje voor mezelf: als je 2 burgers tussen een broodje stopt, is eenmaal kaas voldoende. Maar hebben sowieso gesmaakt!!
  10. diesel4666

    Pizza's op de kamado

    Ik maak niet altijd meer foto's, maar laatst nog eens gedaan. In afwachting van een Ooni (zal er ooit wel eens van komen), moeten deze van de kamado zeker niet onderdoen.
  11. diesel4666

    Varkensgebraad aan het spit

    Nog eens iets nieuws geprobeerd met het spit: een varkensgebraad. Gewoon uit de winkel, al gepekeld en met een mosterdkorst voorzien. Ik had schrik dat deze wat droog zou zijn (buitenkant zag er droog uit), maar was vanbinnen lekker sappig. Geen idee of het spit een meerwaarde was...
  12. diesel4666

    Fotowedstrijd oktober 2025 - OH NO, MY Q

    Hertenstoof in de vuurschaal https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https://www.bbqgenootschap.nl/threads/wild-in-het-kampvuur-hertenstoof-wilde-eend-bao-bun.38673/&share_tid=38673&share_fid=27482&share_type=t&link_source=app
  13. diesel4666

    Wild in het kampvuur (hertenstoof + wilde eend bao bun)

    Nog eens afgesproken met een kameraad, die ik al veel te lang niet meer gezien had. We hebben er een namiddag spelen met het vuur van gemaakt. Zalig met de zachte temperaturen... Beiden grote liefhebbers van wild. En de uitdaging van de fotowedstrijd aangegaan: de hertenstoof klaargemaakt...
Terug
Bovenaan Onderaan