Beef en Steak

Recente inhoud door Daan Koershuis

  1. Daan Koershuis

    Zelfbouw idee grillplate

    Goedemorgen. Weet niet goed hoe je dit in gedachten hebt zitten. Neem aan dat je bovenop en rondom de pijp een gril rooster wil maken? Het rooster wordt dan niet verhit op de traditionele manier met kolen. Je gaat dan gebruik maken van stallings warmte. Of dit met een grilrooster gaat lukken...
  2. Daan Koershuis

    Alternatief bij inpakken spareribs

    Graag gedaan Edwin benieuwd wat je creëert [emoji2938][emoji6] Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  3. Daan Koershuis

    Fotowedstrijd juli 2024 - Creatief met pasta!

    Zeker een leuke uitdaging. Ga er over nadenken en denk dat ik al iets heb [emoji6]. Succes aan iedereen [emoji256] Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  4. Daan Koershuis

    Alternatief bij inpakken spareribs

    Hallo Edwin. Het leuke van spare ribs is dat je met de methode 3-2-1 alle kanten op kunt. Het zoete wat we meestal tegen komen is een traditionele rib. Maar het smaak profiel kun je gewoon aanpassen. Wat zou je kunnen doen Bijvoorbeeld. Smeer de ribs een dag van te voren in met sriracha saus...
  5. Daan Koershuis

    Help met Brisket

    Ik heb deze man eerder voor zien komen en heb de aflevering van de test bekeken. Ik ga de volgende keer de vet kant naar beneden doen. Ben er nog alleen niet uit of ik papier of aluminiumfolie ga gebruiken. Bij de short ribs gebruik ik ook altijd papier. En daar gaat het altijd goed [emoji6]. We...
  6. Daan Koershuis

    Help met Brisket

    Hallo bbq’ers Super bedankt voor alle reacties tips en adviezen. Dit is zeer welkom en heeft mij zeker ook verder geholpen. Denk dat ik volgende week tot uitvoering ga. Dus zal de foto plaatsen als resultaat 🤟🏻😉. Groet Daan.
  7. Daan Koershuis

    Help met Brisket

    Dank je wel. Ik was al aan het denken om dubbel indirect te gaan. Gezien ik deze methode ook gebruik met de pizza steen. Dus goed om te horen dat ik in de juiste richting zit dank zij jullie/jou reactie. Nogmaals dank.
  8. Daan Koershuis

    Help met Brisket

    Heb de brisket ingepakt in slagers papier.
  9. Daan Koershuis

    Help met Brisket

    Hoi. De vet kant lag naar boven. En mooi dat je dit zegt. Het is en blijft een discussie wat het beste is. De een zegt naar onder bescherm het vlees, de ander zeg omhoog en laat het vet het vlees bedruipen. Beide theorieën zijn plausibele in mijn ogen. En als je een off-smoker hebt dan heb...
  10. Daan Koershuis

    Help met Brisket

    De temperatuur is gemeten met een digitale meter. De domemeter is niet accuraat. Deze al een paar keer af gesteld al. 100 graden warme circulatie is anders dan 100 graden stralingingswarmte denk zelf dat de platesetter te heet wordt en dit een stralingskachel wordt van 100 graden. Het houd de...
  11. Daan Koershuis

    Help met Brisket

    @Zzzjon nee geen opstellingsfoto meer. De opstelling was met de guru, platesetter op de ring en daar boven de rvs rooster. En temperatuur was tussen 105 en 110 graden. Misschien te veel kolen in de bak wat de platesetter te heet heeft gemaakt?
  12. Daan Koershuis

    Help met Brisket

    Hallo mede bqq'ers ik heb een vraag. De eerste keer dat ik een brisket heb gemaakt op de kamado is er iets mis gegaan. het was voor een groot gedeelte een mooi sappig stukje vlees, de smaak was goed. alleen door de stralingswarmte van de platesetter is de onderkant keihard geworden en was ook...
  13. Daan Koershuis

    Eerste keer spare ribs op Bastard VX Large

    Zeker een mooie plekje om smakelijke ribjes te maken. ziet er goed uit
  14. Daan Koershuis

    Hallo mede bbq-ers

    @Steakie dank je wel, deze keuken stond lang op de verlanglijstje en super blij mee dat ik hem eindelijk kon bouwen ;)
  15. Daan Koershuis

    Hallo mede bbq-ers

    Hallo mede gril,-en bbq-masters. Ik ben Daan en net als jullie bbq liefhebber. Ben 46 jaar jong en bbq nu al wat jaren, dus zat fouten gemaakt dat ik ook mensen kan behoeden om de zelfde fouten te maken😉. Voor de rest heb ik een druk leven met werk, privé en andere hobby’s dan koken en bbq...
Terug
Bovenaan Onderaan