BasBQ
Beef en Steak

1e keer spareribs

Ric

Kooltjesharker
Berichten
206
0422F21F-D371-4A2F-9E72-3074BCE1DDDC.jpeg

Dikbevleesde spareribs ingesmeerd met mosterd en Noskos spareribs kruiden.
 
En, wat vond je ervan?

Ze zien er heerlijk uit in ieder geval.
 
  • Leuk
Waarderingen: Ric
Zo voor een eerste keer vond ik het helemaal niet verkeerd.
-Ik had denk ik meer rookhout kunnen gebruiken en ik kreeg de tip om grote stukken ipv snippers te kopen zodat dat rookproces voor een langere periode plaatsvind.
-Temperatuur beheersing ging redelijk maar kan beter.
-iets eerder in de ochtend beginnen.

Maar op wat kleine dingetjes na vond ik de sessie geslaagd en was ie erg smaakvol!
 
Laatst bewerkt:
Dat van de eerste keer zou je niet zeggen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Ric
Ziet er goed uit hoor , was hij ook nog mals
 
  • Leuk
Waarderingen: Ric
Hij was zeker mals en zo’n dik bevleesde sparerib is een hele kluif!
 
Blijft altijd leuk en lekker om te maken
Hier altijd een favoriet
Als je hem iets pittiger wil kan je sriracha als binder gebruiken ipv mosterd
 
  • Leuk
Waarderingen: Ric
Nou je slaat de spijker op zijn kop nu ben ikzelf (nog) niet zo bekend met sriracha maar is zoiets als sambal ook niet toe te passen?
Of in het begin stadium (voordat je gaat bakken ipv mosterd) of in het aflak/glaze stadium?
 
De eerste ribbels blkjven je altijd bij. Daarna worden ze steeds lekkerder.
Mooie stukje.
 
  • Leuk
Waarderingen: Ric
Blijft altijd leuk en lekker om te maken
Hier altijd een favoriet
Als je hem iets pittiger wil kan je sriracha als binder gebruiken ipv mosterd
Van de mosterd proef je na bereiding weinig terug maar wanneer bv sambal gaat gebruiken proef je de sambal na bereiding nog steeds even pittig of heeft dat ook de neiging om er iets milder uit te komen weet jij dat?
Ik heb namelijk wat sambal in stock maar die is zeg maar echt “next level” als je daar bv bij nasi teveel van gebruikt dan proef je je eten niet meer maar de smaak van die sambal is wel erg lekker.
 
Voor het pitje gebruik ik chipotle poeder. Is makkelijk zelf te maken, goed te bewaren, en als je dat door je rub doet kun je zelf kiezen met de hoeveelheid van een klein pitje tot ik heb een waterslang nodig om mn mond te koelen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Ric
Complimenten. Zit hier met het water in de mond.
Voor meer pit doe ik wat siracha in de aflak saus. Dat effect is wat directer.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: Ric
Vandaag voor de 2e keer (dikbevleesde) spareribs gemaakt:
-ingewreven met mosterd
-1 theelepeltje sambal per sparerib ingewreven
-2/3 Noskos sparerib kruiden
-1/3 Noskos steak kruiden
-2 stukken appel rookhout

Op deze manier vond ik deze spareribs net wat lekkerder dan de eerste “run” ook de visite zat te smullen!
Helaas ben ik de foto kwijt met het uiteindelijke resultaat maar goed .
Deze mix van kruiden is erg geslaagd!
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan