- Berichten
- 546
In alle eerlijkheid, deze label Rouge kip van Beef en Steak stond niet op de boodschappenlijst, maar ik moest nog โฌ10,- voor gratis verzending. Toen kwam deze vrolijke vriend voorbij en dacht ik; Hey! Dat kan ook! En zo geschiedde.
Gisteren al een heerlijke (al zeg ik het zelf) Mexicaanse Mole saus gemaakt op de Q, voor bij deze kip. Na een dagje staan wordt ie nog lekkerder en zo had ik niet een gevoel van druk oid tijdens deze heerlijk ontspannen sessie. Met uiteraard het kleine Souchefke weer van de partij
De rub die ik maakte was een verbastering van een YT-kok genaamd Ralph
Zijn idee van komijn vond ik een goeie ingeving, tezamen met een flinke dot gerookte paprikapoeder is dat voor mij toch wel dรฉ basis van een kiprub 
Onze kleine vriend zijn scrubje gegeven, eerlijk, dat stond hem prima! Het blikje heb ik halfleeg gemaakt en er een flinke schep rub bij gedaan.
Ik had al verscheidene BCC videoโs/recepten bekeken; what (beer) can I say? Ik hou van research
. En was wel wat huiverig om het blikje erin te krijgen daar sommige er nog wel eens wat moeite mee hadden. Maar zoals de legendarische worden van Ralph, iets met spugen, dacht ik
Dat hoefde gelukkig niet! Na een seconde of wat zat deze chicken mooi in een pose.
Mโn souschefje zei, nadat de kip zat; โHey, dat lijkt wel een poppetje, papa, toch?!โ Geef, dr eens ongelijk
Onthoud die opmerking voor later 
Omdat ik de vetten graag wilde opvangen voor de groenten (paprikaโs en sjalotjes), heb ik de hele toestand in een skillet gezet.
De Q op 150 graden, Meater in de borst, kersenrookhout erop en gaan met die kip! (Wat een plaatje blijft die Urban toch!
)
Na 50 minuten zat ik op 40 graden. Ik koos er voor om hem nog wat te besprenkelen met appelsap voor de smaak en een mooie bark. Achteraf een prima idee
De Q naar wat hogere temperaturen geleidt, te weten 180 graden. Na 1,5 uur gaf Mr. Meater aan dat de kip klaar was. Het resultaat, ach, wat hebben we toch een mooie hobby
Zo dan! Dit moeten we vaker doen, was de eerste gedachte na een hap. Ook het souschefje wilde proeven, met de memorabele woorden; โpapa, mag ik een stukje arm?โ
Ze vond het heerlijk. Het woordje โmeerโ werd veelvuldig gebruikt! 
Snel de borden gepakt, zo goed als het kan nog opgemaakt (werd het toch nog even stressen
) en uitgeserveerd. Het was smullen! De Mole in combinatie met de kip en de in kippenvet gegaarde groenten maakten het tot een ware smaaksensatie. Bij gebrek aan krieltjes nog wat Vlaamse friet erbij. Zeg nou zelf, welk kind (of volwassene
) wordt daar niet vrolijk van 
Tot een volgende run en bedankt voor het lezen en kijken
En zoals altijd, tips opmerkingen, dansjes, etc. Ze zijn allemaal welkom!
Ps. Helaas vergeten fotoโs te maken van de bereiding van de Mole (roosteren van noten, tomaten, ui, knoflook etc. op de Q). Anders had ik hem wellicht kunnen gebruiken als inzending voor de fotowedstrijd.. (voor degene die het niet weten; Mole is een saus met chocola als belangrijk ingrediรซnt. Zeker de moeite waard eens te maken
). Enfin, we zien wel ff 
Gisteren al een heerlijke (al zeg ik het zelf) Mexicaanse Mole saus gemaakt op de Q, voor bij deze kip. Na een dagje staan wordt ie nog lekkerder en zo had ik niet een gevoel van druk oid tijdens deze heerlijk ontspannen sessie. Met uiteraard het kleine Souchefke weer van de partij

De rub die ik maakte was een verbastering van een YT-kok genaamd Ralph


Onze kleine vriend zijn scrubje gegeven, eerlijk, dat stond hem prima! Het blikje heb ik halfleeg gemaakt en er een flinke schep rub bij gedaan.
Ik had al verscheidene BCC videoโs/recepten bekeken; what (beer) can I say? Ik hou van research


Mโn souschefje zei, nadat de kip zat; โHey, dat lijkt wel een poppetje, papa, toch?!โ Geef, dr eens ongelijk


Omdat ik de vetten graag wilde opvangen voor de groenten (paprikaโs en sjalotjes), heb ik de hele toestand in een skillet gezet.
De Q op 150 graden, Meater in de borst, kersenrookhout erop en gaan met die kip! (Wat een plaatje blijft die Urban toch!

Na 50 minuten zat ik op 40 graden. Ik koos er voor om hem nog wat te besprenkelen met appelsap voor de smaak en een mooie bark. Achteraf een prima idee

De Q naar wat hogere temperaturen geleidt, te weten 180 graden. Na 1,5 uur gaf Mr. Meater aan dat de kip klaar was. Het resultaat, ach, wat hebben we toch een mooie hobby

Zo dan! Dit moeten we vaker doen, was de eerste gedachte na een hap. Ook het souschefje wilde proeven, met de memorabele woorden; โpapa, mag ik een stukje arm?โ


Snel de borden gepakt, zo goed als het kan nog opgemaakt (werd het toch nog even stressen



Tot een volgende run en bedankt voor het lezen en kijken

Ps. Helaas vergeten fotoโs te maken van de bereiding van de Mole (roosteren van noten, tomaten, ui, knoflook etc. op de Q). Anders had ik hem wellicht kunnen gebruiken als inzending voor de fotowedstrijd.. (voor degene die het niet weten; Mole is een saus met chocola als belangrijk ingrediรซnt. Zeker de moeite waard eens te maken


Laatst bewerkt: