- Berichten
- 286
Hallelujah! Dit weekend dan eindelijk BRISKET voor me stickerboek
!! Ik zit er al erg lang tegenaan te hikken, o.a. ook omdat het natuurlijk een belachelijk groot stuk vlees is en er nu eenmaal niet veel grote BBQ feestjes zijn geweest het afgelopen jaar.
Maar he..f*ck it.. het is maar 1x per jaar Pasen, nouja eigenlijk natuurlijk 2x, maargoed ik heb eigenlijk ook geen reden nodig natuurlijk. Maar, eerlijk is eerlijk, ook aan mijn vrouw verkoop ik een Brisket makkelijker op een feestdag
.
Ik vond het nog best lastig om een mooi stuk te vinden en wilde in eerste instantie dan ook een mooi graangevoerd stuk kopen, maargoed wel erg prijzig voor de 1e x, dus na een belletje met de slager een mooi grasgevoerd stuk gevonden!
Gisteren Vers geleverd
. Toch mooi hoor zo'n groot ding in je klauwen! Gisteravond getrimd (dit is echt een klus opzich, lastig hoor!) en toch geïnjecteerd met runderbouillon en worchestershire en beetje suiker.(lang twijfelen en veel gelezen etc, maar het kan vast geen kwaad)
Vanmorgen om 0500 de BBQ aan voor een "hot&fast" Brisket, aangezien volgens velen dit DE methode is en deze toch ook met gemak nog 10uur exc 2 uur rusten in beslag neemt. Aangezien ik wat twijfelde uiteindelijk toch gekozen om er tussenin te gaan zitten, dus een gemiddelde Dome Temperatuur van 128°C.
Vanmorgen de Rub erop:
- 2 el zeezout (kosher)
- 2 el versgemalen zwarte peper
- 1 el knoflookgranulaat
- 1 el uienpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 2 tl korianderpoeder
En dan Tetris Spelen op de BBQ.
Denk je dat een Large BBQ Large is, maar ineens voelt deze als een WGA, maargoed Rib Rekje eronder en beetje proppen
. Hopen dat hij genoeg krimpt straks!!
Vandaag iig lekker met de beentjes omhoog die proces eens volgens, ik ben zo benieuwd!!!
Nu ik er toch optijd uit ben, gelijk maar even de paaseieren verstoppen!!
Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

Maar he..f*ck it.. het is maar 1x per jaar Pasen, nouja eigenlijk natuurlijk 2x, maargoed ik heb eigenlijk ook geen reden nodig natuurlijk. Maar, eerlijk is eerlijk, ook aan mijn vrouw verkoop ik een Brisket makkelijker op een feestdag

Ik vond het nog best lastig om een mooi stuk te vinden en wilde in eerste instantie dan ook een mooi graangevoerd stuk kopen, maargoed wel erg prijzig voor de 1e x, dus na een belletje met de slager een mooi grasgevoerd stuk gevonden!
Gisteren Vers geleverd

Vanmorgen om 0500 de BBQ aan voor een "hot&fast" Brisket, aangezien volgens velen dit DE methode is en deze toch ook met gemak nog 10uur exc 2 uur rusten in beslag neemt. Aangezien ik wat twijfelde uiteindelijk toch gekozen om er tussenin te gaan zitten, dus een gemiddelde Dome Temperatuur van 128°C.
Vanmorgen de Rub erop:
- 2 el zeezout (kosher)
- 2 el versgemalen zwarte peper
- 1 el knoflookgranulaat
- 1 el uienpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 2 tl korianderpoeder
En dan Tetris Spelen op de BBQ.
Denk je dat een Large BBQ Large is, maar ineens voelt deze als een WGA, maargoed Rib Rekje eronder en beetje proppen


Vandaag iig lekker met de beentjes omhoog die proces eens volgens, ik ben zo benieuwd!!!
Nu ik er toch optijd uit ben, gelijk maar even de paaseieren verstoppen!!








Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk