Raymond Wigmore
Tondelzoeker
- Berichten
- 19
Sinds enkele weken ben ik in het bezit van de nieuwe BBQ controller van BBQ Guru, de UltraQ. Ik ben sinds dat ik in het bezit ben van hun eerste Cloud product, een groot fan van deze controllers, je ziet dat het ontwikkeld is door mensen die verstand hebben van industriele controllers en van BBQ’en. Echter de vorige cloud based controller die zij hadden, de CyberQ was weliswaar een prima controller die mijn oude Weber Kettle prima stabiel op temperatuur hield, maar ik vond de user interface die via een website verliep nogal beperkt en omslachtig…
Daar brengt de UltraQ echt een enorme, positieve verandering in; de installatie verliep echt super snel en eenvoudig en inmiddels is er ook een prima app beschikbaar voor iOS en Android om de controller mee te bedienen. Daarnaast is het vernieuwde ontwerp, met grote LED ringen en display ook nog eens makkelijk te bedienen en af te leen, zowel overdag en ’s avonds. Echt een enorme verbetering vwo de gebruikersvriendelijkheid.
De UltraQ is voorzien van 4 probe-ingangen, één voor de ‘pit’ en 3 kerntemperatuur meters voor je vlees, gevogelte of vies en wordt standaard geleverd met 1 food en 1 pit probe. Daarnaast zit er een houder waarmee je de controller in allerlei standen en op allerlei manieren kunt bevestigen.
Het grillen gaat echt geweldig, ik heb in de afgelopen weken 5 x een volle dag de BBQ aangehad op low&slow 110ºC en zelfs in een volle wind, slechts 17ºC buiten temperatuur weet de controller mijn metalen weber exact op 110ºC te houden… Heel indrukwekkend en zelfs dus nog veel preciezer dan de vorige editie die er ongeveer 5 graden boven of onder zat. Daarnaast werken de ‘open lid’ en ramp functie echt fantastisch, geen enorme ‘overshoots’ meer in temperatuur en dus rustig de boel langzaam garen en geen sappen er uit persen.
Ik kan hem echt aan iedereen aanraden, het is een prima device, waarmee je zelfs een oude Weber of Smoker in een precisie grill verandert waar zelfs menig kamado gebruikers jaloers op zullen zijn. Daarnaast is het ook een enorm goede toevoeging op je Kamado, waarmee je nog zuiniger en nog preciezer je grill kunt instellen en gebruiken. Tot zover heb ik een 4,5KG butt 16 uur tot pulled pork verwerkt, ribs low&slow (zonder Texas crunch), lamsschouder en LIVAR worsten gerookt, en niet te vergeten MOINK Balls, een heerlijke snik gedurende de dag om van te snoepen, terwijl de grill/smoker zijn werk doet.
Ik begrijp dat zo’n controller best een flinke aanschaf kan zijn voor de gemiddelde beginner, maar waarom zou je wel 1500 euro uitgeven voor een BGE, en niet een even in de buidel tasten voor zo’n controller en een iets goedkopere Kamado… wat mij betreft is de laatste keuze de betere.
Naast mijn buitenkeuken een Weber Summit 600 is mijn oude Weber BBQ weer een enorme aanwinst. Ik heb weliswaar in mijn Q een gat moeten boren voor de ventilator adapter en toen ik toch bezig was ook maar meteen eentje voor de temperatuur probes... daarnaast zit er een SlowNSear in en heb ik voor een goede flow een bakmat op het rooster gelegd zodat alle lucht onder de kolen wordt geleid.... Ik kan makkelijk met één mandje kolen 18 uur draaien op low en slow, dus echt een geweldig configuratie. ik heb nog een vilten band in de deksel gelijmd en heb dus nu een 26" grill die H&F, L&S, warm en koud kan roken en ik kan er veel op kwijt.
Het kan zelfs een overweging zijn om een dergelijke grill via marktplaats te kopen, een UltraQ en SlowNSear er in te plaatsen en dan heb je meteen een geweldige, bijna professionele set up.
Mochten er nog vragen zijn, gooi gerust een berichtje mijn kant op... ik deel graag mijn ervaringen....
Daar brengt de UltraQ echt een enorme, positieve verandering in; de installatie verliep echt super snel en eenvoudig en inmiddels is er ook een prima app beschikbaar voor iOS en Android om de controller mee te bedienen. Daarnaast is het vernieuwde ontwerp, met grote LED ringen en display ook nog eens makkelijk te bedienen en af te leen, zowel overdag en ’s avonds. Echt een enorme verbetering vwo de gebruikersvriendelijkheid.
De UltraQ is voorzien van 4 probe-ingangen, één voor de ‘pit’ en 3 kerntemperatuur meters voor je vlees, gevogelte of vies en wordt standaard geleverd met 1 food en 1 pit probe. Daarnaast zit er een houder waarmee je de controller in allerlei standen en op allerlei manieren kunt bevestigen.
Het grillen gaat echt geweldig, ik heb in de afgelopen weken 5 x een volle dag de BBQ aangehad op low&slow 110ºC en zelfs in een volle wind, slechts 17ºC buiten temperatuur weet de controller mijn metalen weber exact op 110ºC te houden… Heel indrukwekkend en zelfs dus nog veel preciezer dan de vorige editie die er ongeveer 5 graden boven of onder zat. Daarnaast werken de ‘open lid’ en ramp functie echt fantastisch, geen enorme ‘overshoots’ meer in temperatuur en dus rustig de boel langzaam garen en geen sappen er uit persen.
Ik kan hem echt aan iedereen aanraden, het is een prima device, waarmee je zelfs een oude Weber of Smoker in een precisie grill verandert waar zelfs menig kamado gebruikers jaloers op zullen zijn. Daarnaast is het ook een enorm goede toevoeging op je Kamado, waarmee je nog zuiniger en nog preciezer je grill kunt instellen en gebruiken. Tot zover heb ik een 4,5KG butt 16 uur tot pulled pork verwerkt, ribs low&slow (zonder Texas crunch), lamsschouder en LIVAR worsten gerookt, en niet te vergeten MOINK Balls, een heerlijke snik gedurende de dag om van te snoepen, terwijl de grill/smoker zijn werk doet.
Ik begrijp dat zo’n controller best een flinke aanschaf kan zijn voor de gemiddelde beginner, maar waarom zou je wel 1500 euro uitgeven voor een BGE, en niet een even in de buidel tasten voor zo’n controller en een iets goedkopere Kamado… wat mij betreft is de laatste keuze de betere.
Naast mijn buitenkeuken een Weber Summit 600 is mijn oude Weber BBQ weer een enorme aanwinst. Ik heb weliswaar in mijn Q een gat moeten boren voor de ventilator adapter en toen ik toch bezig was ook maar meteen eentje voor de temperatuur probes... daarnaast zit er een SlowNSear in en heb ik voor een goede flow een bakmat op het rooster gelegd zodat alle lucht onder de kolen wordt geleid.... Ik kan makkelijk met één mandje kolen 18 uur draaien op low en slow, dus echt een geweldig configuratie. ik heb nog een vilten band in de deksel gelijmd en heb dus nu een 26" grill die H&F, L&S, warm en koud kan roken en ik kan er veel op kwijt.
Het kan zelfs een overweging zijn om een dergelijke grill via marktplaats te kopen, een UltraQ en SlowNSear er in te plaatsen en dan heb je meteen een geweldige, bijna professionele set up.
Mochten er nog vragen zijn, gooi gerust een berichtje mijn kant op... ik deel graag mijn ervaringen....