BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer bacon

 
 
 
 

NonSens

Pitmaster
Berichten
705
Vandaag voor de eerste keer zelf bacon maken. 8 dagen geleden 1,1kg buikspek in de pekel gedaan volgens recept van Noskos. Gister uit de zak gehaald en laten drogen in de koelkast. Vanmorgen de KJC2 aangestoken met lekker wat kersenhout erbij.
bdd7ea400992bfa96ae816605dcad437.jpg


9a038778631976e2e6d3a236be37efbd.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Wacht “geduldig” op de vervolg foto’s
 
8c3dfd0ba6cc90a7a582bf7b33706694.jpg

Nog twee graden te gaan


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
En nog 6% tel. batterij.
Moet lukken
 
Ik sta er inmiddels naast met mijn privé telefoon dus heb sowieso verbinding. Gebruik mijn werk telefoon alleen als extender bij de MEATER zodat ik overal bereik heb.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Nee een gewone meater. Het bereik is me enorm tegen gevallen eerlijk gezegd maar verder is het wel een fijn ding. En handig hij een draai spit.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Blok moet in de buurt staan, wel met wifi toch
 
0f5b7927d22a4d102af972a8aa2dc5b9.jpg

Na bijna een uur op 69 graden was mijn geduld op en heb ik hem er maar af gehaald. Nu even afkoelen en dan in folie de koelkast in tot morgen.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
69 graden is prima toch? Ik ga meestal tot ergens rond de 66 graden, dan begint hij ook vet te verliezen en dat wil ik voor zijn. Ziet er goed gelukt uit! Smakelijk morgen.
 
Ah oke, ik dacht dat je eigenlijk echt tot 70 moest gaan om helemaal foodsave te zijn?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ah oke, ik dacht dat je eigenlijk echt tot 70 moest gaan om helemaal foodsave te zijn?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Ligt er ook aan hoe je het pekelen hebt aangepakt denk ik, meer traditionele recepten vragen om koud roken, dus daar ga je nooit in de buurt komen van de 70 graden. Ik gebruik altijd een Amerikaanse lijst met temperaturen en die geeft voor "cured bacon" 150 F aan, wat ongeveer 65-66 graden Celsius is. Voor vers buikspek zelfs 145. Uiteindelijk gaat het de pan in en dan gaan we daar ver overheen!
 
ik ruik hem hier. heerlijke geur.
hoe was tie? je heb toch wel "getest"?
 
Ligt er ook aan hoe je het pekelen hebt aangepakt denk ik, meer traditionele recepten vragen om koud roken, dus daar ga je nooit in de buurt komen van de 70 graden. Ik gebruik altijd een Amerikaanse lijst met temperaturen en die geeft voor "cured bacon" 150 F aan, wat ongeveer 65-66 graden Celsius is. Voor vers buikspek zelfs 145. Uiteindelijk gaat het de pan in en dan gaan we daar ver overheen!

Ja als je het sowieso nog bakt is er inderdaad niets aan de hand. Maar je kan het ook als broodbeleg gebruiken in principe en dan moet het wel gaar zijn volgens mij.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
ik ruik hem hier. heerlijke geur.
hoe was tie? je heb toch wel "getest"?

Hij rook fantastisch, ligt nu in de koelkast strak in folie gewikkeld zodat de rook smaak goed door het vlees kan trekken. Morgen aansnijden


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
man, dat je daar van af kan blijven
 
Ja als je het sowieso nog bakt is er inderdaad niets aan de hand. Maar je kan het ook als broodbeleg gebruiken in principe en dan moet het wel gaar zijn volgens mij.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Klopt! Volgens mijn informatie is dat ofwel 65 graden, ofwel traditioneel drooggezouten. Dat eerste doe ik in ieder geval en ik bewaar hem best lang in de koelkast.
 
Terug
Bovenaan Onderaan