BasBQ
Beef en Steak

Welke brandstof bij voorkeur in WSM47?

sorry jongens, maar ik kan deze instellingen in de handtekening van de profiel instellingen niet vinden....zal aan mij liggen?
 
Het is geen instelling je moet letterlijk zelf de tekst typen. Volg het voorbeeldje van Structor

Dus de dikke blauwe "zoiets" bij hem in de eerste regel is dus opgebouwd uit de code op de onderste regel
 
dank je Boldeagle, dat is nu duidelijk voor me
 
ik zorg altijd dat de kolenbak van de WSM vol is. Wat niet verbrand, kan de volgende keer weer aan. Bij heel koud weer (vriezen) gooi ik op de WSM nog paar stukjes houtskool in het begin vanwege het hogere temperatuur en het sneller branden.

Qua rookhout gebruik ik alleen hickory, pecan en oak. Hiervan moet je niet teveel gebruiken. Vlees neemt rook op tot ongeveer 50C, daarna rookhout erop gooien maakt het niet lekkerder!
 
Ben het niet eens met je tabel Chris ;) Overal waar je hickory voor gebruikt kun je prima pecan gebruiken. Die lijken heel erg op elkaar maar pecan is wat milder.
Mesquite is de zware jongen die eigenlijk alleen maar lekker is bij rund, op bijna al het andere is het zwaar overheersend. Ik gebruik het juist voor steaks omdat het de enige houtsoort die zo zwaar is dat heel kort roken, zoals bij een steak eigenlijk gebeurd nog effect heeft.
De fruitsoorten zijn mild en kun je heel makkelijk onderling uitwisselen, dus om te zeggen dat je op iets wel kers kunt gebruiken maar geen appel... geen appel voor je ribs?!? :D
En whiskey is gewoon eik. Je ruikt de whiskey wel bij het roken, maar de uiteindelijke smaak is toch gewoon eiken een zwaardere soort vergelijkbaar met hickory.

http://www.bbq-nl.com/2009/09/rookhout.html
 
Redfox, kijk ook even hier bij WSM aanpassinge: http://www.bbq-nl.com/materiaal

En hier: http://www.bbq-nl.com/2007/07/wsm-minion-aansteek-methode.html al doe ik de kooltjes wat ik al zei tegenwoordig gewoon op een bergje in het midden.

De erste paar runs zou ik gewoon met water doen totdat je hem een beetje in je vingers hebt. Dus kunt aansteken zonder dat je veel te warm uitkomt. Als dat je goed lukt zou ik overstappen op de aardewerkschaal omdat je dat brandstof bespaard en een hoop schoonmaken ;)
 
noskos zei:
Ben het niet eens met je tabel Chris ;) Overal waar je hickory voor gebruikt kun je prima pecan gebruiken. Die lijken heel erg op elkaar maar pecan is wat milder.
Mesquite is de zware jongen die eigenlijk alleen maar lekker is bij rund, op bijna al het andere is het zwaar overheersend. Ik gebruik het juist voor steaks omdat het de enige houtsoort die zo zwaar is dat heel kort roken, zoals bij een steak eigenlijk gebeurd nog effect heeft.
De fruitsoorten zijn mild en kun je heel makkelijk onderling uitwisselen, dus om te zeggen dat je op iets wel kers kunt gebruiken maar geen appel... geen appel voor je ribs?!? :D
En whiskey is gewoon eik. Je ruikt de whiskey wel bij het roken, maar de uiteindelijke smaak is toch gewoon eiken een zwaardere soort vergelijkbaar met hickory.

http://www.bbq-nl.com/2009/09/rookhout.html
Dennis, je opmerkingen snijden inderdaad hout (pun intended ;) ). Ik had me vooral gebaseerd op de info van Dr BBQ die ik in deze big green egg publication terugvond: http://issuu.com/biggreenegg/docs/smoking_woods_final_829?mode=window&viewMode=doublePage (pagina 23).

Ik ga me nog eens goed inlezen op dit onderwerp en de tabel bijwerken waar nodig. Het laatste wat ik wil doen is foutieve informatie verspreiden!

PS: bedankt om me te corrigeren
 
Vergeet niet dat dit publicaties zijn om dingen te verkopen ;) Platesetters, verschillende roosters etc.
Kijk voor de gein eens naar het short ribs recept op de pagina's na Ray's verhaal. Je moet de ribs kruiden en dan 1,5 tot 2 uur roken zonder platesetter, dus direct, pas daarna gaan ze indirect in een foliebak met vloeistof. Wat denk je dat er gebeurd met een stuk taai rund dat je bijna 2 uur boven gloeiende kolen legt?
Het zijn leuke uitgaven, maar het hoofddoel is het verkopen van accessoires....
 
noskos zei:
Het zijn leuke uitgaven, maar het hoofddoel is het verkopen van accessoires....
Daar was ik me uiteraard wel van bewust maar voor een merk dat kwaliteit hoog in het vaandel draagt had ik toch meer verwacht, zeker als er een bekende naam aan gekoppeld wordt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan