Voor rub inspiratie, kijk eens op de site van pitmaster x of Noskos. Beide hebben interessante rub samenstellingen op de site staan. Maak er eens een paar en kijk wat je lekker vind. Is iets te zoet, zout, zuur of bitter kan je altijd minderen van een bepaald ingrediënt, andersom werkt hetzelfde.
Kwaliteit vlees is nogal een discussie punt. Ik ben aangewezen op de Sligro en Hanos. De slagers hier in de buurt zijn geen "echte" slagers meer helaas. Online vind ik de prijzen soms buiten proportie, maar goed dat ben ik. Google eens zou ik zeggen naar hoe je goed vlees herkend. Een brisket heeft bijvoorbeeld behoorlijk wat vet dooradering nodig, spareribs hoeven dan voor mij weer niet idioot veel vet erop/eraan te hebben. Iberico spare ribs bijvoorbeeld zijn niet aan mij besteed.
Je geeft aan dat je smaken niet in balans zijn, te veel rook etc. Wat ervaar je met de smaken?
En te veel rook smaak? Kan je daar iets over vertellen? Heb je het idee dat je een natte boom aan het likken bent?