BasBQ
Beef en Steak

Het Grote BBQ Kerstdiner Topic

Ik ga 4 "gangetjes" doen.

1ste gang: "Vleesplankje" Met klein hamburgtje, kipsate, spareribje en een stukje quesadilla
2de gang: Gevulde bavette, met boontjes in spek.
3de gang: Zuid Amerikaanse Ribeye, met gepofte aardappel.
4de gang: Peer van de Q met kaneel en bruine suiker. Met bolletje ijs en caramelsaus.

Denk dat ze hier wel tevreden mee zullen zijn.
 
wbrooymans zei:
freddeblok zei:
Een beetje een uitdaging maar ik ga voor een Beef Wellington dit jaar. En gewoon vanaf een ei.
Guga van guga foods en sous vide everything heef vandeweek een geweldige wellington gepost op YouTube!

Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk


Sous Vide hoort niet thuis op een BBQ forum.
Heeft hetzelfde effect als op een vega forum over vlees te beginnen. ;)
Zie huisregels:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=33.0
 
Ewald zei:
wbrooymans zei:
freddeblok zei:
Een beetje een uitdaging maar ik ga voor een Beef Wellington dit jaar. En gewoon vanaf een ei.
Guga van guga foods en sous vide everything heef vandeweek een geweldige wellington gepost op YouTube!

Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk


Sous Vide hoort niet thuis op een BBQ forum.
Heeft hetzelfde effect als op een vega forum over vlees te beginnen. ;)
Zie huisregels:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=33.0
Het betreffende recept komt niet van zijn sous vide kanaal maar zijn 2e kanaal guga foods. Komt geen sous vide aan te pas. Haalde alleen dat kanaal aan omdat dat denk ik meer bekend is.

Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk

 
wbrooymans zei:
Het betreffende recept komt niet van zijn sous vide kanaal maar zijn 2e kanaal guga foods. Komt geen sous vide aan te pas. Haalde alleen dat kanaal aan omdat dat denk ik meer bekend is.
Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk

Heb het even opgezocht, ziet er inderdaad heel mooi uit, als je dit filmpje bedoelt:
https://www.youtube.com/watch?v=kY8Im5NvIhM

 
Ewald zei:
wbrooymans zei:
Het betreffende recept komt niet van zijn sous vide kanaal maar zijn 2e kanaal guga foods. Komt geen sous vide aan te pas. Haalde alleen dat kanaal aan omdat dat denk ik meer bekend is.
Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk

Heb het even opgezocht, ziet er inderdaad heel mooi uit als je dit filmpje bedoelt:
https://www.youtube.com/watch?v=kY8Im5NvIhM
Die bedoelde ik idd. Top kanaal.

Verstuurd vanaf mijn EML-L29 met Tapatalk

 
marc85 zei:
ik ga voor 11 man pulled pork maken met procureur. ik weet alleen nog niet zeker of een stuk van 2,5 kilo voldoende is.
vooraf krijgen ze een zelfgemaakte tomaten soep.
hoofdgerecht pulledpork met gepofte aardappel en spinazie salade
nagerecht huisgemaakte chocolade mouse

zou de 2,5 kilo voldoende zijn voor 11 man?

een belangrijke les bij het maken van pulled pork is dat je nooit teveel hebt.
mensen eten hier altijd meer van dan normaal (en vaak meer dan goed voor ze is) voor 11 man zou ik er zeker nog 2.5 kilo bij doen, en wat je eventueel over houdt, kan je in veel andere gerechten verwerken.
 
Dit is de 1e keer dat ik iets op de BBQ ga maken. Heb nu een maandje een black basterd in het bezit en ik moet nog heel wat uitzoeken.

1e kerstdag ga ik voor een runderachtermuis.
Die heb ik een veel te grote van genomen. 2400 gram maar die gaat in 3 stukken. Je moet altijd iets over houden h?.
Die muis ga ik een rollade van maken.
Die ga ik open snijden en daarin pesto en champions in doen.
Dicht rollen en aan de buitenkant nog pesto erover.
Ik heb ook de procureur van 1600 gram.
Ook die snij ik open en ga hem vol zetten met rub. De pork Pronk.
Deze ga ik ook oprollen en op de BBQ.

2e kerstdag
Heb ik een lberico varkenshaas.
Deze snij ik open.
Tussenin ga ik van te voren op het vuur champions ui peterselie paneermeel Italiaanse kaas tussen doen.
Dicht binden en daarom heen spek.

Ben benieuwd hoe deze dagen gaan worden.

Ik weet nog iet of ik rookhout moet gebruiken.

Iemand ideeen?

En eigenlijk op hoeveel graden moet ikhet bereiden?
Hoe lang duurt het ongeveer?
En wat moet de kern temperatuur zijn?

Zoals gezegd is dit mijn 1e keer zoiets groots ik aanpak.
Dus alle informatie is welkom.
 
Terug
Bovenaan Onderaan