BasBQ
Beef en Steak

buikspek volgens Hete Kolen recept

noskos zei:

Jeetje, wat een verhaal  :-/

Wordt er toch wel een beetje bang van. Even kort en wel, heb ik risico?s genomen? Vlees is van B&S van medio september. Is altijd diepgevroren geweest. Vorige week in de koelkast - nog steeds verpakt - rustig laten ontdooien, waarna het vrijdag is ingepakt en direct in een zeezoutbadje verpakt in een ziplock. Zojuist er dus uitgehaald en nu ligt het te drogen..
 
Spekkie ligt er inmiddels op, we gaan het wel meemaken..

V.w.b. de kerntemperatuur; kom gemiddeld een temperatuur tegen van ongeveer 70 graden, een uitschiet heeft het over 77 graden. Wat is hier het advies wil het nog lekker smaken? Wil natuurlijk de risico's zo veel mogelijk uitsluiten :)
 
Tot 95? is het nog lekker
 
noskos zei:
Tot 95? is het nog lekker

Ben gegaan tot 72 graden! En na een paar uur verder; ik leef nog! Moet wel zeggen dat ik het recept niet zo bijzonder vond! Too bad, volgende keer weer iets met 5 spices! Vnv tijdens de wedstrijd nog wat improviseren met de Noskos rub, wat Noskos BBQ sauce en dan even de oven in! Ben benieuwd!
 
Botulisme duurt een aantal dagen ;)

 
Terug
Bovenaan Onderaan