Hi BBQgezelschap,
Leuk om zoveel inspiratie op te doen op dit forum. Bedankt daarvoor!
Vanwege mijn nieuwgestarte hobby pizzabakken heb ik een half jaar geleden een kamado (bastard) aangeschaft.
Ik ben er onwijs blij mee en maak allemaal bbq klassiekers (ribs, steaks, van alles).
Ik merk echter, dat ik geen pizzas bereid op de kamado omdat ik het:
1. veel werk vind voor twee pizzas (voor mijn vriendin en ikzelf) om de bbq tot 300+ graden op te stoken
2. Zonde vind om zak met mooie houtskool (a 25euro per stuk) voor 1/3 op te branden aan twee pizzatjes
Graag wil ik vaker pizzas gaan bereiden op mijn bastard. Weten jullie hoe ik dit dilemma kosten+moeite dragelijker kan maken?
Gebruiken jullie goedkopere/andere houtskool bijvoorbeeld? Of vullen jullie de kamado niet helemaal vol zodat je minder veel houtskool verbrand bij het pizzas bakken?
Ben benieuwd naar jullie ervaringen!
Leuk om zoveel inspiratie op te doen op dit forum. Bedankt daarvoor!
Vanwege mijn nieuwgestarte hobby pizzabakken heb ik een half jaar geleden een kamado (bastard) aangeschaft.
Ik ben er onwijs blij mee en maak allemaal bbq klassiekers (ribs, steaks, van alles).
Ik merk echter, dat ik geen pizzas bereid op de kamado omdat ik het:
1. veel werk vind voor twee pizzas (voor mijn vriendin en ikzelf) om de bbq tot 300+ graden op te stoken
2. Zonde vind om zak met mooie houtskool (a 25euro per stuk) voor 1/3 op te branden aan twee pizzatjes
Graag wil ik vaker pizzas gaan bereiden op mijn bastard. Weten jullie hoe ik dit dilemma kosten+moeite dragelijker kan maken?
Gebruiken jullie goedkopere/andere houtskool bijvoorbeeld? Of vullen jullie de kamado niet helemaal vol zodat je minder veel houtskool verbrand bij het pizzas bakken?
Ben benieuwd naar jullie ervaringen!