- Berichten
- 231
Het is altijd weer even puzzelen maar het plan was rond:
- gegrilde sla romaine met ranchdressing en blauwe kaas
- spiraalaardappels
- Picanha met kruidenolie
- rabarber/aardbeiencrumble
Vandaag de voorbereidingen een keertje niet vastgelegd maar binnen alles gesneden, gemengd en voorbereid.
Als eerste moest de rabarber met suiker en kruiden op de Q, ongeveer op 180 graden en een minuut of 20.
Halverwege konden de aardappels erbij want die moesten het langste garen.
Toen de aardappels al een heel eind waren, konden de picanha steaks ernaast. Deze waren ingesmeerd met een lekkere kruidenolie.
Al snel begon het vet te smelten en kwamen bij het omkeren de vlammen omhoog!
(Wel een leuk plaatje )
Toen de kerntemperatuur op ong 50 graden zat (was wat lastig meten doordat het vlees wat opgestropt zat) het eraf gelegd zodat het kon rusten.
Ondertussen de sla aan twee kanten gegrild.
De bordjes opgemaakt met een aardappel, een half kropje met dressing en wat blauwe kaas kruimels en een wat stukjes Picanha.
Na het eten de crumble gemaakt, over het fruitmengsel van rabarber en aardbeien verdeeld en op 200 graden nog zeker een half uur op de Q.
Crumble met wat lobbig geslagen room
Geslaagd etentje!
Wel wat puntjes vanuit de evaluatie; aardappels moeten iets langer dan het recept aangeeft en Picanha steaks is prima maar moeten wel wat dikker dan hoe ze geleverd worden; dus beter zelf snijden van een hele Picanha.
En dan nu nog ff de Q flink opstoken zodat ie netjes schoonbrand. Is de eerste keer dus ben benieuwd wat het resultaat is… (zit nu op 280 graden)
Recept crumble: https://www.francescakookt.nl/kruidige-crumble-met-rabarber-en-aardbeien/
Recept spiraalaardappels & gegrilde sla:
BBQ tijd, Susan Aretz
Recept Picanha:
We can bbq
- gegrilde sla romaine met ranchdressing en blauwe kaas
- spiraalaardappels
- Picanha met kruidenolie
- rabarber/aardbeiencrumble
Vandaag de voorbereidingen een keertje niet vastgelegd maar binnen alles gesneden, gemengd en voorbereid.
Als eerste moest de rabarber met suiker en kruiden op de Q, ongeveer op 180 graden en een minuut of 20.
Halverwege konden de aardappels erbij want die moesten het langste garen.
Toen de aardappels al een heel eind waren, konden de picanha steaks ernaast. Deze waren ingesmeerd met een lekkere kruidenolie.
Al snel begon het vet te smelten en kwamen bij het omkeren de vlammen omhoog!
(Wel een leuk plaatje )
Toen de kerntemperatuur op ong 50 graden zat (was wat lastig meten doordat het vlees wat opgestropt zat) het eraf gelegd zodat het kon rusten.
Ondertussen de sla aan twee kanten gegrild.
De bordjes opgemaakt met een aardappel, een half kropje met dressing en wat blauwe kaas kruimels en een wat stukjes Picanha.
Na het eten de crumble gemaakt, over het fruitmengsel van rabarber en aardbeien verdeeld en op 200 graden nog zeker een half uur op de Q.
Crumble met wat lobbig geslagen room
Geslaagd etentje!
Wel wat puntjes vanuit de evaluatie; aardappels moeten iets langer dan het recept aangeeft en Picanha steaks is prima maar moeten wel wat dikker dan hoe ze geleverd worden; dus beter zelf snijden van een hele Picanha.
En dan nu nog ff de Q flink opstoken zodat ie netjes schoonbrand. Is de eerste keer dus ben benieuwd wat het resultaat is… (zit nu op 280 graden)
Recept crumble: https://www.francescakookt.nl/kruidige-crumble-met-rabarber-en-aardbeien/
Recept spiraalaardappels & gegrilde sla:
BBQ tijd, Susan Aretz
Recept Picanha:
We can bbq
Laatst bewerkt: