Auteur Topic: Ribs: Amazing Chinese Ribs, Char Siu & Easterwood style  (gelezen 794 keer)

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.742
  • Primomaan
Ribs: Amazing Chinese Ribs, Char Siu & Easterwood style
« Gepost op: 07 december 2018, 09:30 »


Deze ribs zijn geïnspireerd op: De Char Siu marinade van Sander Klik Recept en bereid volgens de Easterwood methode van Frits. Klik Bereiding snel
De Char Siu marinade is zo geweldig omdat je binnen de kaders van de ingrediënten wat speelruimte hebt om ze helemaal op eigen smaak aan te passen.
Ik heb de foto's al eens geplaatst in het Barbecue gedeelte H&F. http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=19875.msg304214#msg304214

Hieronder staat dus mijn versie van de marinade met de kleine aanpassingen.

Nodig voor deze Amazing ribs:

2 Slabs Baby Back Ribs (ik neem bij voorkeur met ketting)

Marinade:

1 el honing
2 el lichte soya saus
2 el donkere soya saus
1 el Droge Sherry (of een goede Shoaxing rijstwijn, meestal is droge sherry een betere optie !)
1,5 el hoisin saus (Lee Kum Kee !)
1 el sesamolie
paar slagen vers gemalen peper
1 tl five spice poeder
3 el bruine suiker of ruwe rietsuiker
2 teentjes knoflook
1 tl geraspte gember wortel (vers)
1 tl laos (poeder) vers mag ook
1 blokje Nam Yu (rode gefermenteerde soya boon) met wat sap
1 tl rode voedsel kleurstof

De glaze:

3 el honing
1 tl geraspte gemberwortel (vers)
1el. Char siu sauce van Lee Kum Kee (optioneel)

Bereiding:

Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de marinade goed met elkaar vermengd (vermalen) zijn, gebruik bijvoorbeeld een keukenmachine om de boel te vermengen/malen.
Doe de Ribs in een ziplock zak of vacuumzak en giet de marinade erbij, zorg dat bij een ziplock zak zoveel mogelijk lucht eruit wordt gedrukt.
met andere woorden, zorg dat de marinade gelijkmatig over de ribs verdeeld is.
Bij gebruikmaking van een vacuumzak, deze licht vacuum zuigen.
Laat de ribben in de koelkast 24 uur marineren. (af en toe keren)

Steek de Barbecue aan en breng de temperatuur naar 130 graden C, leg de ribben op het rooster (indirect)  en laat ze 2.1/2 uur garen.
Maak intussen de Glaze en leg er een mop/glaze kwastje bij.
Smeer na 2.1/2 uur de glaze op de ribben zodat ze lekker gaan glimmen (niet te zuinig), doe de deksel van de Barbecue dicht en laat de ribben 30 minuten
liggen bij nog steeds 130 gr. C zodat de glaze lekker kan karamelliseren.
Dan zijn ze klaar en kunnen ze van de Barbecue afgehaald worden, even een paar minuten laten  rusten in de alu folie alvorens ze aan te snijden.
Wij eten er graag Yangzhou fried rice en een augurkje bij (meestal zonder de garnalen), zie daarvoor het Char Siu recept van Sander
Beste ribs ooit, heerlijke smaak en fantastische bite/structuur, komen met wat tegenspraak toch net van het botje af.
(Ingrediënten zijn oa te koop bij Amazing Oriental)
Sander en Frits, bedankt voor de Inspiratie!


























Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.743
Re: Ribs: Amazing Chinese Ribs, Char Siu & Easterwood style
« Reactie #1 Gepost op: 07 december 2018, 10:57 »
Je hebt er weer werk van gemaakt Ewald, ziet er heerlijk uit.
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Marcel

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 424
Re: Ribs: Amazing Chinese Ribs, Char Siu & Easterwood style
« Reactie #2 Gepost op: 07 december 2018, 11:18 »
Hoi Ewald,

Super zeg! Oog strelend lekker en knorrebuik-watertandend door de publicatie / recept gescrold.
Ga ze zeker een keer maken.

"The Basterd" | Urban Large 2019
KCBS Member | KCBS CBJ

KaYDee

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 198
Re: Ribs: Amazing Chinese Ribs, Char Siu & Easterwood style
« Reactie #3 Gepost op: 07 december 2018, 17:10 »
Ziet er heerlijk uit! Ga het zeer zeker uitproberen de volgende keer dat ik ribs ga maken.
Dank voor het delen!
Weber GBS 57<>Weber WSM 47<>Weber SJ<>iGrill2

Brecht

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.045
Re: Ribs: Amazing Chinese Ribs, Char Siu & Easterwood style
« Reactie #4 Gepost op: 07 december 2018, 20:54 »
Ziet er goed uit, zal ik ook wel eens proberen.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

Primo oval Xl met Heatermeter en grillgrates
Weber performer deluxe 47cm, WGA met gietijzeren roosters

picosuma

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.217
Re: Ribs: Amazing Chinese Ribs, Char Siu & Easterwood style
« Reactie #5 Gepost op: 07 december 2018, 21:12 »
Lekkerrrr en het ziet er ook mooi uit  :)
Grill Guru Elite,Barbecook, WGA, One minute lighter,Fantast, maverick 733

Bbqcount 2019:
Steven & piet count:

Ridevi71

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.698
  • Rick
Re: Ribs: Amazing Chinese Ribs, Char Siu & Easterwood style
« Reactie #6 Gepost op: 07 december 2018, 21:47 »
Mooie repo ewald. Deze staat nu nog hoger op mijn lijstje
Being a vegetarian is a big missed steak

Ceriel

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.230
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Ribs: Amazing Chinese Ribs, Char Siu & Easterwood style
« Reactie #7 Gepost op: 07 december 2018, 22:56 »
Smakelijke plaatjes Ewald! Bedankt voor het delen
Proud member of Backcorner BBQ

BensBQ

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.562
  • Simplicity is an Art
    • BensBQ
Re: Ribs: Amazing Chinese Ribs, Char Siu & Easterwood style
« Reactie #8 Gepost op: 08 december 2018, 09:12 »
dit ziet er weer geweldig uit, nu al een aantal keer van deze mooie Char Siu ribs voorbij zien komen dus toch maar ook zelf eens een gokje wagen denk ik :)

Bram

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.331
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Ribs: Amazing Chinese Ribs, Char Siu & Easterwood style
« Reactie #9 Gepost op: 08 december 2018, 20:49 »
Bedankt voor het delen Ewald.
Dit spreekt me heel erg aan. Deze moet ik echt gaan maken. Ziet er heerlijk uit.
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Youp

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 28
Re: Ribs: Amazing Chinese Ribs, Char Siu & Easterwood style
« Reactie #10 Gepost op: 16 december 2018, 11:05 »
Vanmiddag naar AA voor de ingrediënten! Ben benieuwd, dank!!
Bastard large - Weber Bar-B-Kettle 47 - Patton Kamado 13" - Gusta BBQ smoker & Grill King
instagram: youp_kilkens