BasBQ
Beef en Steak

Zalmpie

 
 

derkzz

Stoker
Berichten
452
Hoi hoi..

Poosje terug al gemaakt, maar door omstandigheden nog niet gepost.. dus bij deze..

Een fijn stukje zalm, gevolgd door een rummetje en pekel.

20240313_152728.jpg


Dit mag dan voor 2 dagen in de vacum..

20240313_153527.jpg


Na 2 dagen.. afdeppen en een nachtje laten drogen

20240316_184130.jpg


De kaas smoke generator gevuld met beuk..
( nee ik ben niet bang voor warm gerookte zalm)

20240317_072707.jpg



Na 4 uur was die op.. nu weet ik niet of dit een kleine is.. of dat de vlam overslaat..
Nog een keer vullen en weer 4 uur gegeven.

20240317_072745.jpg


20240317_200808.jpg



Zo.. goed gelukt.. hup in de vacum.
Na een poosje werd het tijd voor de taste test.

20240421_235552.jpg



Nou top hoor.. jammer dat het seizoen er weer op zit. Al had het vannacht nog wel gekunt.
Grotere kaas smoke generator is inmiddels aangekomen in huize derksen.

Bedankt voor het lezen
 
Ziet er lekkere zalm uitšŸ‘
Ik heb denk ik dezelfde csg.
Ik doe daar soms tot 12 uur mee.
Ik gebruik wel fijnere rookmot.
Ik maak een mix van zaagsel en stof van schuurmachine.
Mix van rookmot en rookmeel indien je in de handel gaat zoekenšŸ’”
 
Terug
Bovenaan Onderaan