BasBQ
Beef en Steak

zalm op zoutsteen

B.verbrugge

Tondelzoeker
Berichten
9
even wat uitproberen voor kerst zalm op zout steen
ik heb een marinade gemaakt van :

stukje gember
Spaanse peper
2 teentjes knoflook
citroensap
2 el ketjap
2 el sojasaus
1/2 el basterdsuiker
1 el sesamolie

4 uur laten marineren
de zout steen op de bbq langzaam heet laten worden +/_ 3 uurtjes
de zalm er op en er afgehaald bij 51 gr kerntemperatuur

hij viel in goede aard bij mijn vrouw
ik vond hem goed genoeg voor kerst eten erbij te serveren

tempImageszqClJ.png


tempImagelemUJW.png


tempImageMk2iDQ.png


tempImagepC0xCz.png


tempImage329ZeN.png
 
Vroeg me al af wat het verschil zou maken met die steen.
Maar 3u die steen opwarmen?
 
het geeft een zoutte smaak aan de zalm :unsure:
je proef het wel ,geef het voor mij een meer waarde nee
leuk om uit te proberen ja
langzaam op warme van de zout steen stond inde gebruiksaanwijzing anders spring hij uit elkaar zeggen ze
 
šŸ˜‹
 
Terug
Bovenaan Onderaan