BasBQ
Beef en Steak

Zalm koud roken

leonvooijs

Tondelzoeker
Berichten
2
Afgelopen weekend voor de eerste keer een stukje zalm gerookt. Het zalmpje verwend met een mengsel van zeezout, peper, jeneverbessen, venkelzaad, basterdsuiker, laurier, en een drupje rum . Deze vervolgens weg gezet in de ijskast.

98c036a13cee538c0f2b46217c36b2eb.jpg


Na zo’n 18 uur lag deze heerlijk te zwemmen.

ed3a6e08faa0008900a0d5e3b07f217e.jpg


Na deze goed afgespoeld te hebben nogmaals een dagje te rusten gelegd in de koeling (was meer uit praktisch oogpunt).

4a328fa729904b4b8b296440f2b7fc02.jpg


Zondagavond de CSG aangestoken in m’n DIY smokeyjoe toren.

76f8c17913a02036e38f815aaa47cb47.jpg


De zalm in de toren gelegd, en nu wachten…..
De volgende ochtend (na 10 uur) brandde de rookmot nog steeds.

57ccaf5ab87e3bea9e0e2627dddfaad7.jpg


De zalm er toch maar uitgehaald. Er moet tenslotte ook gewoon gewerkt worden. De zalm in een ziplockzak gedaan en weggelegd in de koeling. Een dagje laten liggen om de rooksmaken goed in te laten trekken.

Vanmiddag was het dan eindelijk zo ver, een paar dunne plakjes op een crackertje en heerlijk genieten!!!

f04d16558f1f2fd4e9d6da4ad85063f1.jpg


Voor een eerste keer zeer goed gelukt. Voor volgende week een tweede sessie met een iets groter stuk zalm.

Deze is namelijk al op ;)
 
Mooie Weber Smokey Tower hebbie daar!

Haha, de voorraad meteen alweer op. Dan maak je met het belroefde recept de volgende keer gewoon lekker wat meer. Heerlijke hobby!
 
Ja hoor, geen problemen mee gehad. Heeft ruim 10 uur gebrand.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan