BasBQ
Beef en Steak

Yakitori

Edwin84

Stoker
Berichten
359
Verschillende recepten gezien van dit heerlijke gerecht. Van Noskos, van Nick Toet en nog wat online recepten op websites.
Deze moest ik toch een keer maken want het zag er erg lekker uit. Heb van alle recepten een beetje samengevoegd en gedaan wat mij lekker leek.

Tare gemaakt met mirrin, lichte soja, xiaoshing wijn, honing, gember, knoflook en lente ui. Kreeg de saus alleen niet dik bij het inkoken.

Daarna de kippendijfilet gesneden, geregen en de kamado klaargemaakt voor direct grillen. Was alleen vergeten dat de spiezen te lang waren om met een half rooster te werken. Dus dan maar alleen hete zone. Moest wel snel zijn met omdraaien van de kip, bestrijken met saus en dit ritueel aantal keer herhalen zonder dat het aan brandde. Sommige stukjes daarom iets te donker. Ondertussen rijst en verse boontjes klaargemaakt en kroepoek je erbij. Daarna afgarneren en heerlijk smikkelen.

Het smaakte erg goed en is iets wat ik zeker vaker wil maken.

7e19f645e2b3a2462986fbb100b9d01b.jpg
7c1f8a7cb2c6f5b7d331bd0ad576be64.jpg
a74ea36ac9fb2701d9808d086607a0d4.jpg
fb12015d5d5614f5cb9473bc6785f145.jpg
d7a733e0327bcdc1aa1c495db2521b41.jpg
 
Top! Yakatori hoort lekker geschroeid te zijn boven bokke-hete kolen. Ziet er heel smakelijk uit!!

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan