BasBQ
Beef en Steak

Wilde eend en ganzenborst.

Voor de liefhebbers van wild is de volgende site wellicht handig:  https://www.jagersvereniging.nl/wildopdekaart/. Hier kan je bij de jagers zelf het wild ophalen voor zeer schappelijke prijzen (in ieder geval veel goedkoper dan de poelier). De jager kan je bijvoorbeeld ook nog vertellen wat type gans het is, waar die is geschoten, en of het een oude of jonge gans is (jonge is het lekkerste).
 
Persoonlijk zou ik het beperken tot de bevriende jager, waarvan dat je exact weet hoe die met zijn geschoten wilf om gaat.
Vooral de omstandigheden waaronder het wild wordt schoongemaakt, uitgesneden etc. zijn bedenkelijk en wisselend.
Denk hierbij aan de hygi?ne en haccp en het ontbreken van de controle hierop.

 
Roker zei:
De jager kan je bijvoorbeeld ook nog vertellen wat type gans het is, waar die is geschoten, en of het een oude of jonge gans is (jonge is het lekkerste).

Draai een oudere gans eens door de gehakt voor het maken van heerlijke hamburgers of een bolognaise saus.

 
Terug
Bovenaan Onderaan