BasBQ
Beef en Steak

Weber Grill Academy bij Reitse Spanninga

 
 
 
 
 
 

noskos

Administrator
Forumleiding
Berichten
11.858
Vandaag mijn halfjaarlijkse uitje weer gehad, de Weber Grill Academy bij Reitse Spanninga in Joure. Was weer onwijs leuk, zoals altijd eigenlijk, Reitse is een ras entertainer met een barbecue-hart, wat wil je nog meer. Hij had met zijn team weer een aantal leuke gerechten voor ons verzonnen.

grillacademyzomer2012-1.jpg


Voorbereiding van de gepekelde beenham, die eerst met hooi gepocheerd werd en daarna gerookt.
grillacademyzomer2012-2.jpg


Lekker Ite!
grillacademyzomer2012-3.jpg


grillacademyzomer2012-4.jpg


Frits bezig met de bloempotcakejes.
grillacademyzomer2012-5.jpg


Voorgerecht, asperges met slaharten, de gerookte beenham, dragonmayonaise en roerei.
grillacademyzomer2012-6.jpg


Tussendoor, zeebaars in zoutkorst.
grillacademyzomer2012-7.jpg


Kerriesoepje met asperges en croute.
grillacademyzomer2012-8.jpg


En zo ziet het eruit als je het dekseltje kapot maakt.
grillacademyzomer2012-9.jpg


De parelhoen supreme op de grill.
grillacademyzomer2012-10.jpg


Parelhoen supreme met paddenstoelenrisotto en haricots verts.
grillacademyzomer2012-11.jpg


Gegrilde ananas en abrikozen met een bloempotcakeje en citroengras-ijs.
grillacademyzomer2012-12.jpg


Frits laat nog even een boek signeren.
grillacademyzomer2012-13.jpg


Het was allemaal weer erg lekker en onwijs gezellig, ??n dezer dagen zullen de recepten hier weer in het deel verschijnen met dank aan Reitse daarvoor. Mijn hoogtepunten op culinairvlak van vandaag was de zeebaars, zo simpel maar oh zo lekker! De beenham, en het dessert. De rest was ook erg lekker hoor, maar dat sprong er uit :D
 
Dat wordt je daar geleerd en het is makkelijker dan het eruit ziet hoor, kun je allemaal maken zonder veel problemen!
 
Het ziet er weer lekker en gezellig uit.
 
Was weer een fantastische dag, heerlijk gegeten, veel geleerd en veel gelachen!  Morgen zet ik de recepten erop,
 
ziet er allemaal weer prachtig uit, kan dan ook niet anders dan dat jullie genoten hebben daar.
kijk met belangstelling uit naar de gerechten
 
Leo het danst er de pan uit ;)

http://www.youtube.com/watch?v=FqS0A6Q8HdM
 
Volgens mij heb ik ook nog een filmpje daarvan gemaakt, ga zo even zoeken :D
 
Het was zo te zien dus weer als vanouds. Helemaal tegek!
Bij de wintercursus zijn wij wel weer van de partij.

Ik heb net de recepten op de site van Reitse bekeken. Ik denk dat voor donderdag de zeebaars maar ga inplannen!
 
Dick ik heb van het openmaken van de zoutkorst een filmpje dat zal ik morgen er even bijzetten
 
Ik mag 22 juni.

Kadootje van mijn zwager.....nu al zin in.
 
noskos zei:
Volgens mij heb ik ook nog een filmpje daarvan gemaakt, ga zo even zoeken :D

Heb je niet eens mee staan dansen, tsssssss ???
 
Marc, het is natuurlijk het verhaal ;). Special hooi met wilde Thijm, rozemarijn en dergelijke
 
Wat denk je als je hem daarna 8 uur koud rookt?!? ;)
 
Zier er goed uit, ben pas in Eindhoven wezen kijken maar dit staat daar nog in de kinderschoenen vergeleken met Reitse
 
Terug
Bovenaan Onderaan