TheMarshal
Tondelzoeker
- Berichten
- 12
Dag allemaal
Ik gebruik al een aantal jaar een Kingstone kogelbarbecue, lijkt veel op een Weber bbq, maar er is duidelijk op belangrijke aspecten bezuinigd. Een van de dingen die me stoort aan mijn huidige bbq is het afsluitmechaniscme van de luchtinlaat onder. De tijd die het kost om de temperatuur naar beneden te krijgen is enorm. Dit weekend maakte ik buikspek volgens het BBQ pit boys recept. Eerst een half uur op 250 graden, en dan nog een paar uur op 160. Maar de luchtinlaat aan de onderkant lekt enorm veel luch, dus met alle schuiven (onder en boven) dicht, duurde het anderhalf uur om van 250 naar 160 te komen. Laat staan om hem z.s.m. uit te krijgen, dat duurt zon 5 a 6 uur.
Nu vraag ik me af, hoe is dat op een Weber GBS/original kettle? Daarvan is het afsluitmechanisme van de luchtinlaat veel strakker en zou minder lucht moeten lekken. Dus makkelijker om de temperatuur naar beneden te halen als je hem volledig dichtgooit.
Stel jullie doen alle schuiven dicht, hoe snel daalt de temperatuur bij jullie? Van 250 naar bijv 110? of Van 110 naar 'uit'?
Ik gebruik al een aantal jaar een Kingstone kogelbarbecue, lijkt veel op een Weber bbq, maar er is duidelijk op belangrijke aspecten bezuinigd. Een van de dingen die me stoort aan mijn huidige bbq is het afsluitmechaniscme van de luchtinlaat onder. De tijd die het kost om de temperatuur naar beneden te krijgen is enorm. Dit weekend maakte ik buikspek volgens het BBQ pit boys recept. Eerst een half uur op 250 graden, en dan nog een paar uur op 160. Maar de luchtinlaat aan de onderkant lekt enorm veel luch, dus met alle schuiven (onder en boven) dicht, duurde het anderhalf uur om van 250 naar 160 te komen. Laat staan om hem z.s.m. uit te krijgen, dat duurt zon 5 a 6 uur.
Nu vraag ik me af, hoe is dat op een Weber GBS/original kettle? Daarvan is het afsluitmechanisme van de luchtinlaat veel strakker en zou minder lucht moeten lekken. Dus makkelijker om de temperatuur naar beneden te halen als je hem volledig dichtgooit.
Stel jullie doen alle schuiven dicht, hoe snel daalt de temperatuur bij jullie? Van 250 naar bijv 110? of Van 110 naar 'uit'?