De hoeveelheid rookhout toevoegen is een kwestie van smaak, en ervaring.
Je kan namelijk ook te veel rooksmaak toevoegen, waardoor je product niet meer te eten is. (of iig minder lekker)
Het is dan ook zeker in het begin (als startend roker) belangrijk, dat je niet te veel rookhout toevoegd, en naar gelang je smaak daarvan, en je ervaring daarmee, hoeveel rookhout je de volgende keren toe moet/ of wilt voegen.
Ik zou de eerste keer(en), maar een paar blokjes toevoegen (lees een stuk of 3 ? 4 niet al te grote blokjes)
Als je de mogelijkheid heb (lees een barbecue waaraan je achteraf een blokje op de hete briketten, of kolen kunt leggen), dan leg je deze er pas op, op het moment dat je je vlees ook net hebt geplaatst.
Mocht het roken stoppen, dan leg je het volgende blokje er op, en dan zeker niet meer dan 4, en misschien zelfs de eerste x maar 3 doen.
Heb je geen barbecue waaraan je achteraf rookhout kunt toevoegen, dan verdeel je de blokje tussen de kooltjes, maar dan loop je wel het risico, dat de rook al op is voor dat het vlees er op gaat. (ook hierbij komt ervaring om de hoek kijken waar (en hoe diep) je de blokjes moet stoppen om te voorkomen dat het roken klaar is voor je vlees er op gaat)
Belangrijkste regel is, beter te weinig rook als te veel.
Al met al genoeg stof om lekker te oefenen
Suc6 Beeros
Mac