SjaakB
Sprokkelaar
- Berichten
- 37
Hallo allemaal,
Mijn naam is Sjaak, 36 jaar oud en een beginnende Kamado BBQ-er.
Nadat een vriend van mij vele positieve verhalen vertelde over het lekker vlees wat van de Kamado afkwam moest ik eens het een keertje proeven. Afijn, wij met de familie (vrouw en 3 kids) daar heen gegaan en wat gegeten. Ik moet zeggen, whauwww.... ik was meteen verkocht. De ervaring van een goed stuk vlees eten en het bezig zijn met eten had mijn ogen geopend, ik moest ook zo'n ding hebben.
Natuurlijk was er even wat tegengas van mijn vrouw die het een hoop geld vond maar prompt een maandje later was er een AH-actie. Een actie waarin een Grill Guru Compact voor Eur199,- in de folder stond.
Daar stond deze dan, een mooie BBQ maar waar zet je deze neer? Al snel bedacht ik mij dat dit mijn speelgoed was en dus snel een tekening geschets waarbij ik de Kamado in een meubel wilde zetten. Zie de foto's wat het uiteindelijk is geworden.
Ik moet zeggen dat ondanks ik geen bouwkundig achtergrond heb het aardig is gelukt om een stevig mooi en gelakt meubel in elkaar te zetten. Nadat ik een klein jaar van de Kamado gebruik heb gemaakt liep ik toch steeds vaker tegen beperkingen aan.
Een hele kip past er net onder maar een portie spare ribs op de 3-2-1 methode om 5 buikjes te vullen,....tja dat wordt lastig. We waren in die 12 maanden tijd wel verslaafd geraakt aan de heerlijke gerechten welke van de Kamado afkwamen. Dit was voor mij een goed moment om over te stappen naar een large model. Mij vrouw zag immers dat we aardig gebruik maakte van de Kamado en gaf ook groen licht om een grotere aan te schaffen. Daarnaast wilde ik meer accessoires hebben ter uitbreiding maar ik merkte dat niet alles beschikbaar is voor een compact model, eveneens een reden om over te stappen naar een large.
Afgelopen april heb ik gekeken naar een drietal bbq's die kwalitatief goed zijn en waarvan voldoende accessoire beschikbaar is. Mijn keuze kwam uit op een Kamado Joe Classic, ondanks dat de aanschaf van deze Kamado best fors is. Via een forum kwam ik er later achter dat Masterbuilt het moederbedrijf van Kamado Joe is en zij net een nieuw model op de markt hebben gebracht tegen een zéér scherp en aantrekkelijke prijs. De kleur zwart stond mij ook aan en het nest vond ik mooier dan de Joe Classic. Daarnaast gaf de dealer aan dat het een Joe Classic is alleen dan zwart en alle accessoires van de Joe Classic ook op de Masterbuilt passen. Ik was verkocht en wilde deze bestellen. Helaas,... pas eind juni leverbaar.. Shit dacht ik...ik had in de tussentijd mijn Kamado setje verkocht en dat setje werd die avond opgehaald door de nieuwe eigenaar maar hoe moet ik dan verder? Ik kan niet wacht tot eind juni....
Gelukkig vond ik nog ergens een exemplaar en ben gelijk de volgende dag de auto ingestapt om de Masterbuilt te kopen en tja,...ik was trots wat een mooi ding zeg en wat een kwaliteit spat er van af.
Nu kon ik de eerste run spare ribs hier op maken en ooow.. wat was dat heerlijk. En daarna volgenden nog meerdere grotere stukken vlees zoals Picanha waar met gemak 1.6Kilo op de Masterbuilt kan worden geplaatst.
Wat mijn gevoel zegt is dat een grotere Kamado makkelijker op temperatuur te houden is. En alleen dat gevoel geeft al een goed en geruststellend gevoel. Laat de zomer maar komen zodat we mooie stukken vlees kunnen maken. Het low & slow is mijn favoriet. Ik zal zeker op de forums gaan kijken om adviezen op te volgen en recepten te bekijken!
Als jullie vragen hebben over de Masterbuilt, stel ze gerust. Ik merk dat ik nog één van de weinige ben in NL welke deze in bezit heb.
Zijn er volgens jullie nog must haves om nodig te hebben mbt accessoires?
Zo was de Ash Tray welke standaard in de Kamado Joe Classic zit wel een must have voor mij. Deze heb ik los besteld via de dealer en hoop ik snel te ontvangen.
Mijn naam is Sjaak, 36 jaar oud en een beginnende Kamado BBQ-er.
Nadat een vriend van mij vele positieve verhalen vertelde over het lekker vlees wat van de Kamado afkwam moest ik eens het een keertje proeven. Afijn, wij met de familie (vrouw en 3 kids) daar heen gegaan en wat gegeten. Ik moet zeggen, whauwww.... ik was meteen verkocht. De ervaring van een goed stuk vlees eten en het bezig zijn met eten had mijn ogen geopend, ik moest ook zo'n ding hebben.
Natuurlijk was er even wat tegengas van mijn vrouw die het een hoop geld vond maar prompt een maandje later was er een AH-actie. Een actie waarin een Grill Guru Compact voor Eur199,- in de folder stond.
Daar stond deze dan, een mooie BBQ maar waar zet je deze neer? Al snel bedacht ik mij dat dit mijn speelgoed was en dus snel een tekening geschets waarbij ik de Kamado in een meubel wilde zetten. Zie de foto's wat het uiteindelijk is geworden.
Ik moet zeggen dat ondanks ik geen bouwkundig achtergrond heb het aardig is gelukt om een stevig mooi en gelakt meubel in elkaar te zetten. Nadat ik een klein jaar van de Kamado gebruik heb gemaakt liep ik toch steeds vaker tegen beperkingen aan.
Een hele kip past er net onder maar een portie spare ribs op de 3-2-1 methode om 5 buikjes te vullen,....tja dat wordt lastig. We waren in die 12 maanden tijd wel verslaafd geraakt aan de heerlijke gerechten welke van de Kamado afkwamen. Dit was voor mij een goed moment om over te stappen naar een large model. Mij vrouw zag immers dat we aardig gebruik maakte van de Kamado en gaf ook groen licht om een grotere aan te schaffen. Daarnaast wilde ik meer accessoires hebben ter uitbreiding maar ik merkte dat niet alles beschikbaar is voor een compact model, eveneens een reden om over te stappen naar een large.
Afgelopen april heb ik gekeken naar een drietal bbq's die kwalitatief goed zijn en waarvan voldoende accessoire beschikbaar is. Mijn keuze kwam uit op een Kamado Joe Classic, ondanks dat de aanschaf van deze Kamado best fors is. Via een forum kwam ik er later achter dat Masterbuilt het moederbedrijf van Kamado Joe is en zij net een nieuw model op de markt hebben gebracht tegen een zéér scherp en aantrekkelijke prijs. De kleur zwart stond mij ook aan en het nest vond ik mooier dan de Joe Classic. Daarnaast gaf de dealer aan dat het een Joe Classic is alleen dan zwart en alle accessoires van de Joe Classic ook op de Masterbuilt passen. Ik was verkocht en wilde deze bestellen. Helaas,... pas eind juni leverbaar.. Shit dacht ik...ik had in de tussentijd mijn Kamado setje verkocht en dat setje werd die avond opgehaald door de nieuwe eigenaar maar hoe moet ik dan verder? Ik kan niet wacht tot eind juni....
Gelukkig vond ik nog ergens een exemplaar en ben gelijk de volgende dag de auto ingestapt om de Masterbuilt te kopen en tja,...ik was trots wat een mooi ding zeg en wat een kwaliteit spat er van af.
Nu kon ik de eerste run spare ribs hier op maken en ooow.. wat was dat heerlijk. En daarna volgenden nog meerdere grotere stukken vlees zoals Picanha waar met gemak 1.6Kilo op de Masterbuilt kan worden geplaatst.
Wat mijn gevoel zegt is dat een grotere Kamado makkelijker op temperatuur te houden is. En alleen dat gevoel geeft al een goed en geruststellend gevoel. Laat de zomer maar komen zodat we mooie stukken vlees kunnen maken. Het low & slow is mijn favoriet. Ik zal zeker op de forums gaan kijken om adviezen op te volgen en recepten te bekijken!
Als jullie vragen hebben over de Masterbuilt, stel ze gerust. Ik merk dat ik nog één van de weinige ben in NL welke deze in bezit heb.
Zijn er volgens jullie nog must haves om nodig te hebben mbt accessoires?
Zo was de Ash Tray welke standaard in de Kamado Joe Classic zit wel een must have voor mij. Deze heb ik los besteld via de dealer en hoop ik snel te ontvangen.
Laatst bewerkt: