BasBQ
Beef en Steak

Voor de eerste keer een hele kip low & slow op de Kamado

Bartus Bonfire

Sprokkelaar
Berichten
30
Ik had nog een kippen standaard liggen die nog niet was gebruikt. Een mooie scharrel kip gekocht bij de slager en gekeken of het allemaal paste.
Ruimte gemaakt tussen vel en vlees en alles opgevuld met kruidenboter.
De Kamado opgestookt tot 110°, Meater gestoken en ingesteld op 70° .

Na zo'n anderhalf uur resultaat kippetje zag er mooi uit en was goed op temperatuur. Na een half uurtje rusten de kip geslacht.
Een heerlijk bordje gemaakt met rooseveld aardappel en witlof van de BBQ.

WhatsApp Image 2024-04-17 at 07.09.46_ae623df8.jpg

WhatsApp Image 2024-04-17 at 07.09.46_f5593519.jpg

WhatsApp Image 2024-04-17 at 07.09.45_4ed25576.jpg

WhatsApp Image 2024-04-17 at 07.09.43_cd6f3b57.jpg

WhatsApp Image 2024-04-17 at 07.09.42_23b3bb52.jpg

WhatsApp Image 2024-04-17 at 07.09.41_3e15ef84.jpg
 
Die ziet er een beetje bleekjes uit. Ik zou hem volgende keer indirect op +- 180 doen voor een krokanter velletje.
 
Klop helemaal wat betreft de kleur. Ik was meer gefocused op een langzame garing op lage temperatuur. De Kamado is niet boven de 120º geweest. Resultaat was dat het vlees super mals en sappig was (zelfde resultaat als sous vide.
 
Als dat het doel was..helemaal top!
 
Na een half uurtje rusten de kip geslacht :oops:
 
Terug
Bovenaan Onderaan