In het terras van onze tuin is een uitsparing gemaakt voor een bbq. Ik zou het heel leuk vinden als ik daar een goede bbq van kan maken, leuker dan het aanschaffen van een Kamado of iets vergelijkbaars. Mijn vraag aan de kenners is of jullie verwachten dat ik hier iets goeds van gemaakt krijg, budget is vooralsnog even van ondergeschikt belang. In de bijlage heb ik een foto gemaakt van de betreffende ruimte, de afmetingen zijn 72lx39bx50d cm. Verder wellicht goed om te weten dat het geheel deels onder een boom staat waar dus ook bladeren etc. vanaf komen waar uiteraard bladeren en 'rotzooi' vanaf komt.
Waar ik nu tegenaan loop is dat de boel eerst gloeiend heet wordt, maar dat de kolen na 30min al zo ver op zijn dat ik het vlees nog net gegaard krijg maar veel meer dan dat is het niet. Het probleem is denk ik dat er veel te veel zuurstof wordt aangezogen en de temperatuur op geen enkele manier te regelen is. Aan de achterkant zijn ook nog enkele kleinere uitsparingen gemaakt voor het aanzuigen van zuurstof.
Ik hoef niet perse aan slowcooking te doen (daar heb ik het geduld niet voor), maar ik zou wel heel graag echt lekker een steak willen kunnen klaarmaken mbv. bijvoorbeeld reversed searing. Zou er op basis van de bestaande situatie iets goeds te maken zijn met bijv. een deksel en mogelijkheid om de temperatuur te reguleren?
Ik ben benieuwd naar jullie ideeën!
Op basis van jullie antwoorden komen er vast weer vervolgvragen, maar voor nu is het even goed zo denk ik.
Waar ik nu tegenaan loop is dat de boel eerst gloeiend heet wordt, maar dat de kolen na 30min al zo ver op zijn dat ik het vlees nog net gegaard krijg maar veel meer dan dat is het niet. Het probleem is denk ik dat er veel te veel zuurstof wordt aangezogen en de temperatuur op geen enkele manier te regelen is. Aan de achterkant zijn ook nog enkele kleinere uitsparingen gemaakt voor het aanzuigen van zuurstof.
Ik hoef niet perse aan slowcooking te doen (daar heb ik het geduld niet voor), maar ik zou wel heel graag echt lekker een steak willen kunnen klaarmaken mbv. bijvoorbeeld reversed searing. Zou er op basis van de bestaande situatie iets goeds te maken zijn met bijv. een deksel en mogelijkheid om de temperatuur te reguleren?
Ik ben benieuwd naar jullie ideeën!
Op basis van jullie antwoorden komen er vast weer vervolgvragen, maar voor nu is het even goed zo denk ik.