- Berichten
- 84
Beste bbq’ers
Afgelopen zaterdag voor de tweede keer pull pork gemaakt. Ditmaal voor mijn vrienden die kwamen borrelen voor mijn verjaardag. Dat is er niks lekkerders dan pull pork.
Aangezien mijn vrienden hongerig zijn de keuzen gemaakt om 2 stukken te maken. Bovendien maakt bier de mens hongerig.
De rub een nacht laten intrekken. Sochten’s vroeg de bbq (masterbuilt) aangestoken en appelhout toegevoegd. De pull pork bleef erg lang hangen op een temperatuur van 65 graden. Uiteindelijk de keuzen gemaakt om hem in te pakken in zilverfolie. Ik had gelezen dat pull pork droog kan worden als die lang blijft hangen op deze temperatuur.
Na ongeveer 13 uur de stukken pull pork eraf gehaald. Een goed half uur laten rusten en toen uitgepakt.
De pull pork was ontzettend mals en smaakvol. Uiteindelijk bleven en twee kleine bakjes over.
voor Rub heb ik gebruik gemaakt van:
1 peper, zout, paprika poeder, knoflook poeder, bruine suiker, kristalsuiker, cayenne pepper (niet te veel) en komijn.
Voor de bbq saus heb ik gebruik gemaakt van
Blues hogs original (1e stuk)
Stockyard bbq saus Memphis red (2e stuk)
volgende keer ga ik de bbq saus zelf maken.
Afgelopen zaterdag voor de tweede keer pull pork gemaakt. Ditmaal voor mijn vrienden die kwamen borrelen voor mijn verjaardag. Dat is er niks lekkerders dan pull pork.
Aangezien mijn vrienden hongerig zijn de keuzen gemaakt om 2 stukken te maken. Bovendien maakt bier de mens hongerig.
De rub een nacht laten intrekken. Sochten’s vroeg de bbq (masterbuilt) aangestoken en appelhout toegevoegd. De pull pork bleef erg lang hangen op een temperatuur van 65 graden. Uiteindelijk de keuzen gemaakt om hem in te pakken in zilverfolie. Ik had gelezen dat pull pork droog kan worden als die lang blijft hangen op deze temperatuur.
Na ongeveer 13 uur de stukken pull pork eraf gehaald. Een goed half uur laten rusten en toen uitgepakt.
De pull pork was ontzettend mals en smaakvol. Uiteindelijk bleven en twee kleine bakjes over.
voor Rub heb ik gebruik gemaakt van:
1 peper, zout, paprika poeder, knoflook poeder, bruine suiker, kristalsuiker, cayenne pepper (niet te veel) en komijn.
Voor de bbq saus heb ik gebruik gemaakt van
Blues hogs original (1e stuk)
Stockyard bbq saus Memphis red (2e stuk)
volgende keer ga ik de bbq saus zelf maken.