BasBQ
Beef en Steak

Vandaag voor het eers kip op een blikje

lange150

Tondelzoeker
Berichten
8
Gisteren voor het eerst spareribs (uit de supermarkt) gemaakt. Goed gelukt. De volgende keer ribs bij de slager vandaan. Maar nu even over vandaag. Eigenlijk weer zin om de weber aan te steken. Zegt mijn moppie. Wat dacht je van kip op een blikje. JAAAA DOEN WE. dus mijn mop op naar de supermarkt. En aan die weber. Ik vind het maar verwekt moeilijk om de temp constant te houden.
Ik had een tempvoeller op het kolen rooster gezet waardoor ik denk dat de aangegeven temp lager is dan terhoogte van de kip. Dus het velletje iets te donker. Gelukkig ook een zonde in de kip zelf dus bij 75 graden er af. Heerlijk gegeten.

20230817_212512.jpg


20230818_113135.jpg


20230818_174921.jpg


20230819_151445.jpg


20230819_171404.jpg
 
Altijd lekker zo'n kippetje.
Is er een reden waarom je ze vlak naast de kolen zet?
Als je ze op het rooster zou zetten, heb je wat meer speling lijkt me.
 
Altijd lekker zo'n kippetje.
Is er een reden waarom je ze vlak naast de kolen zet?
Als je ze op het rooster zou zetten, heb je wat meer speling lijkt me.
Ik durf hem niet op het kolen rooster te zetten. Ik had niet meer ruimte dus vandaar
 
Ik had de mijne ook naast de kolen ivm met hoogte gebrek en ging prima.
Gefeliciteerd met je tokkie 👍
 
Ziet er heerlijk uit. Dit is wel de oplossing als je ruimte gebrek hebt. Als het velletje te hard gaat kun je er alu folie overdoen of wat stenen om de directe hitte te keren.
 
Terug
Bovenaan Onderaan