Captain
Sprokkelaar
- Berichten
- 27
Gister weer een kleine sessie gehad.
Deze keer weer de ribben gerubt met de Sweet X rub van Culy. en afgelakt met de bijbehorende bbq saus van Culy, de Apple elixer bbq saus. Een combinatie die niet snel verveeld.
Vorige keer had ik de ribben in butcherpaper gedaan bij stap 2. Daarbij merk ik dat het garen minder snel gaat als in alu folie. Deze keer dus alu gebruikt om het proces te versnellen en de ribben boterzacht te maken.
Als rookhout wederom wat appel en kersen hout.
Het resultaat waren super zachte ribben met een heerlijke zoete touch. Voor de kleintjes en voor de ons wat frikandelletjes (burned ends) erop gelegd. Deze hadden een mooie subtiele rooksmaak.
Foto's in volgorde:
- Spareribs + frikandelletjes start van de bbq
- Burned end frikandel
- Spareribs na 6 uur garen
- Doorsnede Spareribs met mooi subtiel rookrandje.
Deze keer weer de ribben gerubt met de Sweet X rub van Culy. en afgelakt met de bijbehorende bbq saus van Culy, de Apple elixer bbq saus. Een combinatie die niet snel verveeld.
Vorige keer had ik de ribben in butcherpaper gedaan bij stap 2. Daarbij merk ik dat het garen minder snel gaat als in alu folie. Deze keer dus alu gebruikt om het proces te versnellen en de ribben boterzacht te maken.
Als rookhout wederom wat appel en kersen hout.
Het resultaat waren super zachte ribben met een heerlijke zoete touch. Voor de kleintjes en voor de ons wat frikandelletjes (burned ends) erop gelegd. Deze hadden een mooie subtiele rooksmaak.
Foto's in volgorde:
- Spareribs + frikandelletjes start van de bbq
- Burned end frikandel
- Spareribs na 6 uur garen
- Doorsnede Spareribs met mooi subtiel rookrandje.