Citroengras Runder Sat?
Genoeg voor ongeveer 36 sat?stokjes;
Je hebt nodig:
Ongeveer 36 sat? stokjes, gedurende 1 uur in koud water geweekt en vervolgens afgegoten.
Wat slagerstouw om bosjes citroengras te maken
Voor het rundvlees en marinade:
2 tot 3 stengels citroengras, schoongemaakt en fijngehakt (? cup), bladeren bewaren.
3 teentjes knoflook, grof gehakt.
1 tot 3 Thaise chilipepers of jalape?o pepers, ontzaad en fijn gehakt (voor pikantere sat?, de zaden ook gebruiken).
? cup gehakte verse koriander.
3 eetlepels bruine suiker.
2 theelepels gemalen koriander.
? cup vissaus of sojasaus.
? cup limoensap.
4 eetlepels plantaardige olie.
750gr Flank steak. (info van Noskos: Flank steak is bavette ook wel vinkenlap genoemd. Niet echt gemakkelijk te krijgen maar een stukje biefstuk, US sukade etc. zou een goed alternatief zijn.)
Voor het serveren:
? cup grof gehakte dry-roasted pinda's
? cup gehakte verse koriander
Komkommer relish, mag, hoeft niet
Je favoriete pindasaus, mag, hoeft niet
1. Bereid de marinade: Combineer het citroengras, knoflook, chilipepers, verse koriander, en bruine suiker in een vijzel of keukenmachine en maak er een grove pasta van. Roer de gemalen koriander, vissaus, limoensap en 2 eetlepels olie erdoorheen.
2. Snijd een kruispatroon in de flank steak, daarna de steak haaks op de draad in lange dunne reepjes snijden en op de sat? stokjes rijgen. Schik de sat?s in een ondiepe schaal. Giet de marinade over het vlees en laat 30 minuten marineren. Draai de sat?s af en toe om zodat de marinade overal gelijkmatig word verdeeld.
3. Maak een bosje van de citroengras bladeren, bind het bosje samen met het slagers touw.
4. Zet je BBQ op voor indirect grillen en zorg voor een hoge temperatuur. Als je rooster heet is even in oli?n met wat plantaardige olie. Schik de sat? op de grill, zodat het vlees boven het vuur hangt en de blootgestelde stokjes uit de buurt zijn van de hitte. Grill het vlees, bedruip het met de rest van de olie, met behulp van het citroengras kwast, tot het gaar is, 1 tot 2 minuten per kant. Schik de sat? op een schotel of bananenblad en bestrooi ze met de pinda's en koriander. Indien gewenst, de komkommer relish en / of je favoriete pindasaus los bij serveren.
Genoeg voor ongeveer 36 sat?stokjes;
Je hebt nodig:
Ongeveer 36 sat? stokjes, gedurende 1 uur in koud water geweekt en vervolgens afgegoten.
Wat slagerstouw om bosjes citroengras te maken
Voor het rundvlees en marinade:
2 tot 3 stengels citroengras, schoongemaakt en fijngehakt (? cup), bladeren bewaren.
3 teentjes knoflook, grof gehakt.
1 tot 3 Thaise chilipepers of jalape?o pepers, ontzaad en fijn gehakt (voor pikantere sat?, de zaden ook gebruiken).
? cup gehakte verse koriander.
3 eetlepels bruine suiker.
2 theelepels gemalen koriander.
? cup vissaus of sojasaus.
? cup limoensap.
4 eetlepels plantaardige olie.
750gr Flank steak. (info van Noskos: Flank steak is bavette ook wel vinkenlap genoemd. Niet echt gemakkelijk te krijgen maar een stukje biefstuk, US sukade etc. zou een goed alternatief zijn.)
Voor het serveren:
? cup grof gehakte dry-roasted pinda's
? cup gehakte verse koriander
Komkommer relish, mag, hoeft niet
Je favoriete pindasaus, mag, hoeft niet
1. Bereid de marinade: Combineer het citroengras, knoflook, chilipepers, verse koriander, en bruine suiker in een vijzel of keukenmachine en maak er een grove pasta van. Roer de gemalen koriander, vissaus, limoensap en 2 eetlepels olie erdoorheen.
2. Snijd een kruispatroon in de flank steak, daarna de steak haaks op de draad in lange dunne reepjes snijden en op de sat? stokjes rijgen. Schik de sat?s in een ondiepe schaal. Giet de marinade over het vlees en laat 30 minuten marineren. Draai de sat?s af en toe om zodat de marinade overal gelijkmatig word verdeeld.
3. Maak een bosje van de citroengras bladeren, bind het bosje samen met het slagers touw.
4. Zet je BBQ op voor indirect grillen en zorg voor een hoge temperatuur. Als je rooster heet is even in oli?n met wat plantaardige olie. Schik de sat? op de grill, zodat het vlees boven het vuur hangt en de blootgestelde stokjes uit de buurt zijn van de hitte. Grill het vlees, bedruip het met de rest van de olie, met behulp van het citroengras kwast, tot het gaar is, 1 tot 2 minuten per kant. Schik de sat? op een schotel of bananenblad en bestrooi ze met de pinda's en koriander. Indien gewenst, de komkommer relish en / of je favoriete pindasaus los bij serveren.