Beef en Steak

Spit on fire

Roblaar

Kooltjesharker
Berichten
146
Goede middag,
Krijg volgende week mijn spit on fire binnen waar ik natuurlijk Blij mee ben.
heb zelf een bastard nu is mijn vraag als ik een kip op spit wil doen moet die dan direct boven het vuur draaien, of moet ik een scheiding maken van kolen, en hoeveel kolen moeten er dan in de bastard ?

gr Rob
 
Voor mij was het ook even zoeken. Maar ik doe er gewoon kolen in en leg een baksteen in het midden om het vet op te nemen (tip van Noskos).

Je kan ook even YouTube kijken van Noskos kip aan het spit.

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
 
Dan liggen de kolen aan 1 kant, klopt dat?
Al gekeken op YouTube maar kan niet echt vinden hoe de opstelling moet zijn
 
kolen aan 1 of 2 kanten, niet direct onder de kip in ieder geval
 
Leg er 1 of twee bakstenen in. Bakstenen zorgen voor de scheiding.

Op de foto heb ik een alu bakje gebruikt met zand maar dat werkte niet zo lekker (vet op de kolen enzo)

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
74e0fb2bd1edd55cd99d3f74a547112c.jpg
 
Dat ziet er goed uit, top. Als er bakstenen wordt gebruikt op de bodem dan zitten de luchtgaten toch dicht? kan dat aluminium bakje niet op de stenen? Op hoeveel gr had jij de q?
 
Laatst bewerkt:
Ik leg de bakstenen op de kolen. Alu bakje is geen aanrader bij mij liep het vet er op een gegeven moment uit.

Doe de Q vaak op 180c aan het eind hoger om het velletje krokant te krijgen!

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
 
Nu snap ik het 🤣, kolen er in en baksteen in het midden, klapt de baksteen niet stuk door de hitten?
 
Dit is een algemene BBQ vraag en hoort thuis in de rookkamer en niet in H&F
Bij deze verpaatst.
 
Terug
Bovenaan Onderaan